Eurovision 2023: Δυσάρεστα νέα για την ελληνική συμμετοχή - Τι συνέβη με τον Φωκά Ευαγγελινό

Λίγο καιρό πριν τον διαγωνισμό!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Eurovision 2023: Δυσάρεστα νέα για την ελληνική συμμετοχή - Τι συνέβη με τον Φωκά Ευαγγελινό

H Eurovision πλησιάζει και και οι συντελεστές της τρέχουν για να προλάβουν τις απαιτούμενες ετοιμασίες που χρειάζεται ο διαγωνισμός. Πριν από μερικά 24ωρα οριστικοποιήθηκε η ελληνική συμμετοχή, με τον 16χρονο διαγωνιζόμενο (δείτε εδώ τις λεπτομέριες για αυτόν), αλλά έγινε γνωστή και η είδηση για την απουσία του Φωκά Ευαγγελινού από την ελληνική συμμετοχή.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες μουσικοθεατρικών επιτυχιών, καθώς έχει επιμεληθεί στο αρκετές ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision, τόσο από την πλευρά της χορογραφίας, όσο και της γενικότερης καλλιτεχνικής απόδοσης. Γιατί δεν θα δώσει το παρών, όμως;

Ο λόγος που ο Φωκάς Ευαγγελινός δνε θα είναι στην Eurovision 2023

O Φωκάς Ευαγγελινός τα τελευταία 15 χρόνια έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία την επιμέλεια και άλλων χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν. Τελευταία του σκηνοθετική δουλειά στη σκηνή της Eurovision ήταν πέρσι με την ελληνική αποστολή και το Die Together της Amanda Tenfjord, που κατέλαβε την 8η θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το Eurovisionfun.gr, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν φέτος και ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν θα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της χώρας μας φέτος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φωκάς Ευαγγελινός επρόκειτο να αναλάβει το στήσιμο της συμμετοχής της Melissa Mantzoukis, η οποία τελικά δεν επελέγη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Επιπλέον, η επιστροφή του J2US στις 18 Φεβρουαρίου αλλά και οι αυξημένες θεατρικές του υποχρεώσεις φαίνεται πως δεν θα επιτρέψουν στον γνωστό χορογράφο να αναλάβει την επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής.

Παρ’ όλα αυτά, άγνωστο παραμένει το εάν το επόμενο διάστημα η Panik Records, στο δυναμικό της οποίας ανήκει πλέον ο Victor Vernicos, πρόκειται να προσεγγίσει τον χορογράφο για την πλαισίωση του νεαρού τραγουδιστή στη σκηνή της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο αλλά και ποια θα είναι η απάντηση που θα δώσει ο Φωκάς Ευαγγελινός.