«Πρέπει να το πω αυτό» - "Λύγισε" στον αέρα του Στούντιο 4 η Νάνσυ Ζαμπέτογλου

Τα λόγια του καλεσμένου της που την συγκίνησαν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Πρέπει να το πω αυτό» -

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1/2 ο Γιάννης Σμαραγδής, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να συγκινείται με τα λόγια του σκηνοθέτη στο κλείσιμο της συνέντευξης, η οποία είχε κλάψει ξανά στον αέρα της εκπομπής πριν μερικές μέρες (δείτε εδώ γιατί).

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδης μίλησε φυσικά για την σύζυγό του, Ελένη Σμαραγδή που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες.

«Αν δεν ερχόταν στη ζωή μου η Ελένη, μπορεί να ήμουν ένας αλητάκος με κανενός είδους εξέλιξη που να μην είχε πάρει καμία σημασία η ζωή μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήμουν 16-17 όταν τη γνώρισα πρώτη φορά και εκείνη ήταν 14. Από τότε ήμασταν μαζί. Συνέβη στο Χαλάνδρι αυτό. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η γυναίκα είναι η μοίρα μου. Βρέθηκε η Ελένη και όλα άλλαξαν. Η ψυχή της Ελένης με την δική μου είχαν συναντηθεί από πριν. Για να βρεθείς με έναν άνθρωπο με αυτή τη σχέση, σημαίνει ότι σε προηγούμενες ζωές είχαμε συνεβρεθεί. Το πιστεύω απολύτως αυτό.

Ο πατέρας της Ελένης δε με ήθελε. Της είπε ότι θα δυστυχήσει μαζί μου γιατί ήμουν φτωχός άνθρωπος. Η μητέρα της όμως που ήταν διαισθητικός άνθρωπος όπως η Ελένη, της είπε ότι έχω χέρια πιανίστα… Τα μεγάλα λόγια τα λέγαμε με τα μάτια. Το 72 εγώ έφυγα να σπουδάσω στο Παρίσι, η Ελένη δε μπορούσε να έρθει γιατί δεν την άφηνε ο πατέρας της. Στο Παρίσι έκλαιγα. Ήμουν ερωτευμένος, το 73 έγινε το Πολυτεχνείο, ο αδερφός μου ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και είχα τον πόνο που δεν είμαι με τη γυναίκα που αγαπάω και τον πόνο του αδερφού μου που δεν ήξερα αν θα ζήσει.

Όσο ήμουν στο Παρίσι είχα επικοινωνία με την Ελένη που ήταν στην Ελλάδα. Της έχω στείλει γράμματα. Κρατήθηκε η σχέση με τα γράμματα και με το τηλέφωνο. Ο γάμος μας έγινε πάλι σε μικρή ηλικία. Οι γονείς της το δέχτηκαν δύσκολα. Όταν παντρευτήκαμε είχε ήδη βραβευτεί οπότε αυτό, έπαιξε κάποιο ρόλο. Σκηνοθέτης έγινα για να κατακτήσω την Ελένη. Η μοίρα μου ήταν η Ελένη. Το σύμπαν είναι κάτι απλό, οι άνθρωποι είμαστε περίπλοκοι» κατέληξε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Η συγκίνηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

«Χαιρόμαστε που είστε καλά. Πολύ χαίρομαι που είστε καλά» του είπε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, με τον σκηνοθέτη να απαντά: «Ευχαριστώ, το εισπράττω αυτό. Χάρηκα πάρα πολύ που ήρθα στην εκπομπή σας, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ η συνέντευξη και η λεπτότητα που αντιμετωπίσατε την κυρία Τσανακλίδου. Μπράβο σας. Την αφήσατε να ανοιχτεί με πολύ ευγένεια και με μεγάλη διακριτικότητα. Πρέπει να το πω αυτό».

Τα λόγια αυτά ήταν αρκετά για να κάνουν τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να δακρύσει.

«Συγκινήθηκες; Το κατάλαβα, γι’ αυτό πάμε σε ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα» είπε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.