Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θα δουν τον Πέτρο που τους έκανε να γελούν» - "Σάστισε" ολόκληρη η αίθουσα με τα λόγια του Δημητρακόπουλου

Το πραγματικό πρόσωπο του ηθοποιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θα δουν τον Πέτρο που τους έκανε να γελούν» -

Η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα (2/2) και αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με κάθε άλλη φορά, οι ηθοποιοί που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, με χαρακτηριστικά πρόσωπα την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Λένα Δροσάκη, δεν θέλησαν να παρευρεθούν και έτσι τα πλάνα είναι άδεια.

Η πρόταση της Εισαγγελέα για την αθώωση του για τον βιασμό, έχει δημιουργήσει μεγάλη οργή και αυτό φαίνεται, καθώς κανένας δεν επιθυμεί να δει ποια θα είναι η κατάληξη, εφόσον θεωρούν πως το αποτέλεσμα είναι ήδη άδικο (δείτε εδώ την Μαριάννα Τουμασάτου σε έξαλλη κατάσταση μετά την ανακοίνωση). Η κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1, παρόλα αυτά, βρέθηκε εκεί και ο ρεπόρτερ του καναλιού μετέδωσε το κλίμα που κυριαρχεί λέγοντας:

Το άλλο πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη

«Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν θα έχει κανένα συναισθηματικό τόνο η φωνή του, ενώ αμέσως απευθύνθηκε στους λαϊκούς δικαστές που αποτελούν και την πλειοψηφία της έδρας, τονίζοντας πως εδώ δεν θα δουν τον Πέτρο Φιλιππίδη που τους έκανε να γελούν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τον άνθρωπο, τον πολίτη».

Πρωινό ΑΝΤ1 Φιλιππίδης

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, από την άλλη πλευρά, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις και μόλις η κάμερα τον πλησίασε το μόνο σχόλιο που έκανε πριν την είσοδό του στη δικαστική αίθουσα ήταν: «Τώρα να πω για την πρόταση του εισαγγελέα; Τώρα αγορεύω εγώ. Πολύ καλή ήταν».

Οι λόγοι που η εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.