«Σεβασμός!» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τη Ναταλία Γερμανού στα social media

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Σεβασμός!» - Πρωτοφανές ξέσπασμα από τη Ναταλία Γερμανού στα social media

Η Ναταλία Γερμανού έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πορεία της στην τηλεόραση, πως εκφράζει δημόσια και ελεύθερα την άποψη της για κοινωνικά ζητήματα, που προκύπτουν.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά έκανε μια ανάρτηση στα social media, στα οποία και είναι πολύ ενεργή σχετικά με την απεργία, που κάνουν οι ηθοποιοί αναφορικά με το υπουργικό διάταγμα, που υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

Σήμερα 2/2 γίνεται η μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία έχουν συμμετέχει πλήθος ηθοποιών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν ακολουθήσει και άλλες συγκεντρώσεις (δείτε εδώ το Βασίλη Μπισμπίκη με πανό διαμαρτυρίας).

«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα.

Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει.

Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου, γιατί οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πολύ δραστικότερες από αυτή τη στιγμή και στο εξής μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Είμαστε εργαζόμενοι. Η εργατική τάξη έχει φτάσει να είναι δύο λέξεις που κάπου, κάπως, κάποτε αναφέρονται. Δεν είναι αυτό. Είμαστε όλοι εμείς εδώ παρόντες αυτή τη στιγμή», είχε πει ο Γιάννης Τσορτέκης για το ζήτημα, που έχει προκύψει με το υπουργικό διάταγμα.

Έτσι λοιπόν ανάμεσα σε εκείνους, που είναι στο πλευρό των ηθοποιών βλέπουμε να είναι και η Ναταλία Γερμανού, η οποία την Πέμπτη 2/2 έκανε μια όλο νόημα ανάρτηση στο instagram.

Η ανάρτηση της Ναταλίας Γερμανού για την απεργία των ηθοποιών

«Ηθοποιός σημαίνει φως. Είναι οι άνθρωποι που φωτίζουν τα σκοτάδια μας, ομορφαίνουν τις μέρες και τις νύχτες μας. Καμμιά ταινία που σε συγκίνησε, καμμιά παράσταση που σε συγκλόνισε, καμμιά σειρά που σε ξενύχτησε, καμμιά κωμωδία που σε παρηγόρησε δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν. Οι ηθοποιοί. Σεβασμός στην Τέχνη τους. Σεβασμός στο ταλέντο και στις σπουδές τους. Μαζί τους. #metousithopoious», έγραψε η Ναταλία Γερμανού.