Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Κατέβηκαν στην πορεία με το καρότσι - Η απίστευτη εμφάνιση της Στικούδη με το Σερίφη & το γιο τους στη διαμαρτυρία των ηθοποιών

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Κατέβηκαν στην πορεία με το καρότσι - Η απίστευτη εμφάνιση της Στικούδη με το Σερίφη & το γιο τους στη διαμαρτυρία των ηθοποιών
NDP
News 02.02.2023 20:00
Από Ελένη Μήτση

Η Κατερίνα Στικούδη είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, που γενικότερα έχει δοκιμαστεί σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους, με συμμετοχές σε σειρές και ταινίες, κυκλοφορία τραγουδιών, ωστόσο η παρουσίαση ήταν εκείνη, που την ανέδειξε (δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτηση της Γερμανού για το υπουργικό διάταγμα).

Σήμερα έχει έναν ακόμη ρόλο στη ζωή της, καθώς μαζί με το σύζυγό της Βαγγέλη Σερίφη έχει φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι, το οποίο έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή τους.

Αυτό άλλωστε φάνηκε την Πέμπτη 2/2 καθώς η Κατερίνα μαζί με την οικογένεια της συμμετείχαν και εκείνοι με τη σειρά τους στην πορεία διαμαρτυρίας, που έγινε στο Σύνταγμα από τους ηθοποιούς αναφορικά με το υπουργικό διάταγμα, που υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

«Μετά από σαράντα μέρες κινητοποιήσεων σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου και την ώρα που το Σωματείο μας έδινε συνέντευξη τύπου για το θέμα της υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα «με εντολή Μαξίμου».

Παρά την μακροσκελή ανάρτηση (που περιλαμβάνει, μάλιστα, και ανακρίβειες πχ τη “διάκριση” μεταξύ διοικητικών και καλλιτεχνικών θέσεων), δεν μας λέει τίποτα περισσότερο από αυτά που οι υπουργοί του επαναλαμβάνουν συνεχώς στον δημόσιο διάλογο. Ο Πρωθυπουργός διατείνεται ότι δεν θα μετακυλήσει το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, δεν εξαγγέλλει τίποτα πιο συγκεκριμένο από επιτροπές – φυσικά χωρίς την παρουσία των συλλογικών οργάνων των καλλιτεχνών, παρά μόνο σε “συμβουλευτικό” επίπεδο – που θα διαβουλευτούν ώστε να νομοθετήσουν το …2025. Θυμίζουμε πως τέτοιες επιτροπές έχουν δημιουργηθεί από πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να παράξουν απτά αποτελέσματα. Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα το καταφέρει, αλλά η μέχρι τώρα αντιμετώπισή της προς τον κλάδο μας, δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Οπωσδήποτε είναι μία πρόοδος η παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να παρακαμφθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ. Μέχρι τώρα ακούγαμε μονότονα ότι ένα τόσο σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βορίδη, νομοθέτημα, δεν θα φέρει καμία αλλαγή στο επαγγελματικό μας καθεστώς.

Όμως για μία ακόμη φορά μένουμε με την απορία, γιατί ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται και αυτός περίπλοκες νομικές ακροβασίες που θα παρακάμπτουν το ΠΔ και δεν το τροποποιεί απλώς ώστε να εντάξει τις ειδικότητές μας στο ΤΕ;
Τι ή ποιος τον εμποδίζει να κάνει αυτό το τόσο απλό, που θα είχε γλυτώσει και εκείνον και εμάς από πολλά προβλήματα;

Ας μην πελαγοδρομούμε. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να φέρει νομοθετικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση του καλλιτεχνικού κλάδου, θα πρέπει να το κάνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (ειδικά όταν η Βουλή φημολογείται πως θα κλείσει άμεσα). ΠΟΤΕ θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση; Σε ποια ΑΚΡΙΒΩΣ ημερομηνία; Και, το σημαντικότερο, με ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ; Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ.

Είμαστε σίγουροι πως η σημερινή ανάρτηση έγινε με μόνο στόχο να κάμψει τη διαφαινόμενη ήδη μεγάλη συμμετοχή μας στην απεργία. Δεν υποχωρούμε, μέχρι τουλάχιστον να δούμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας την ερχόμενη εβδομάδα με την 48ωρη απεργία την Τετάρτη 1/2 και Πέμπτη 2/2 και την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2/2 στην πλατεία Συντάγματος», ανέγραφε αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΕΗ.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο αποκλειστικός φακός του Youweekly.gr και έτσι ανάμεσα στο πλήθος ηθοποιών,που έδωσαν το παρόν στην πορεία απαθανατίστηκε και η Κατερίνα Στικούδη, η οποία στην προσπάθεια της να στηρίξει την πρωτοβουλία πήρε μαζί και το μικρό Μάξιμο με το καρότσι.

Στη συγκέντρωση των ηθοποιών η Κατερίνα Στικούδη με το Βαγγέλη Σερίφη και το γιο τους

Σερίφης - Στικούδη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της η Κατερίνα Στικούδη;

«Θέλω να κάνω μια πολύ σοβαρή ανακοίνωση» - Η Κατερίνα Στικούδη απαντά ανοιχτά στις φήμες εγκυμοσύνης

Share