«Για μένα είναι απαράδεκτο, είναι δυνατόν;» - Σε έξαλλη κατάσταση η Φαίη Σκορδά στον αέρα του "Πρωινό μας"

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Για μένα είναι απαράδεκτο, είναι δυνατόν;» - Σε έξαλλη κατάσταση η Φαίη Σκορδά στον αέρα του

Από χθες, Πέμπτη 2/2, έχει γίνει μεγάλος χαμός με την κίνηση του Γιώργου Βαρεμένου προς την Άννα Καρμανλή στον αέρα της εκπομπής "Σήμερα" και δόθηκε συνέχεια μετά την απάντηση του ίδιου για το δυσάρεστο συμβάν.

Η Φαίη Σκορδά, λοιπόν, μετά την προβολή αυτού στην εκπομπή της, Πρωινό μας, στο κανάλι του ΣΚΑΪ, θέλησε να σχολιάσει με την σειρά της και εξήγησε πως στο δικό της μυαλό η συμπεριφορά του πρώτου είναι απαράδεκτη, καθώς αποτελεί βία (δείτε εδώ τι συνέβη ακριβώς).

Τα σχόλια της Φαίης Σκορδά για το σκηνικό με τον Γιώργο Βαρεμένο και την Άννα Καραμανλή

«Θεωρώ – δική μου γνώμη- ότι πάνω στο γεγονός, ούτε καν να το προφέρεις μπορείς, μπροστά στους γονείς και σε όλη την οικογένεια, στον χαμό των δύο παιδιών και στον τρόπο που φύγανε, δεν μπορείς καν να μιλήσεις. Όποιος αναφέρεται σε αυτό και συσχετίζεται με άλλα πράγματα, είτε έχουν πολιτική διάσταση, είτε έχουν κοινωνική διάσταση», ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια.

Και συμπλήρωσε: «Για μένα είναι απαράδεκτο. Σε αυτό – χρειάζεται για’ μένα- μόνο σιωπή. Δεν μιλάς, σκύβεις το κεφάλι, κάνεις την προσευχή σου και λες δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις οικογένειες.

Όποιος πάει προετοιμασμένος σε μια εκπομπή, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό το τραγικό γεγονός και σκέφτηκε να τυπώσει κάτι, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω σε ανθρώπινο επίπεδο. Πώς σκέφτηκες να το κάνεις, όταν από πίσω, στον κορμό της σκέψης σου, υπάρχει αυτό το τραγικό γεγονός».

«Απαράδεκτη και μια συμπεριφορά που είναι βία – κίνηση», ανέφερε έπειτα και κατέληξε: «Με αφορμή ένα γεγονός θέλουμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι; Για κάτι ανθρώπινο, για μία συμπεριφορά. Είναι δυνατόν;»

Η απάντηση του πολιτικού για το περιστατικό

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα και ξεκαθάρισε τη θέση του για την έντονη αντιπαράθεση που είχε στον αέρα του ΣΚΑΪ με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Το να λέει κανείς ότι αυτό είναι μία επίθεση στην κυρία Καραμανλή δεν είναι κάτι σοβαρό. Δεν ήταν επιθετική κίνηση, το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα κάποιες φορές μπορεί να αλλοιώνει τα πάντα» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Το ότι μου κράδαινε την ημέρα της κηδείας δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας ένα χαρτί, με το οποίο υπονοούσαν non-paper της Νέας Δημοκρατίας και του κύριου Μητσοτάκη; Υπονοώντας τι δηλαδή; Ότι δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο, την απελπιστική κατάσταση των οικογενειών; Ότι δεν έχουμε συνείδηση της τραγικής απώλειας; Ότι είναι αυτοί πιο πατριώτες από εμάς;» πρόσθεσε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή και με την ουσία. Δεν είναι όλα εντυπώσεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν επίθεση και το δέχθηκε και η κυρία Καραμανλή εκείνη την ώρα στον αέρα» τόνισε αμέσως μετά ο Γιώργος Βαρεμένος, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να σχολιάζει: «Ήταν τυμβωρυχία αυτό. Κατά τη γνώμη μου οι προκλήσεις έληξαν 1-1».

Όταν η συζήτηση άρχισε να αποκτά περισσότερο πολιτική χροιά, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να κλείσει το θέμα, διευκρινίζοντας πως αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν ταιριάζει στο πάνελ της εκπομπής της, ευχαριστώντας τον Γιώργο Βαρεμένο για την παρέμβασή του.