«Δεν έχει στόχο η απεργία! Δεν συμφωνώ να...» - Η απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη για τον λόγο που άνοιξε το θέατρό της

«Το θέατρο δεν είναι για βγαίνουμε στην σκηνή για να κάνουμε κήρυγμα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν έχει στόχο η απεργία! Δεν συμφωνώ να...» - Η απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη για τον λόγο που άνοιξε το θέατρό της

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησε το πρωί της Παρασκευής 3/2 η Κάτια Δανδουλάκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον λόγο που δεν συμμετείχε, η ίδια και ο θίασός της, στην πανελλήνια απεργία των ηθοποιών (Το ίδιο έκανε και η Ελένη Ράντου - δείτε εδώ την απάντησή της).

Να σημειώσουμε πως το πρωί της Πέμπτης 2/2 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ηθοποιών στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα (δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου) με αφορμή την υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών μετά το ψήφισμα του προεδρικού διατάγματος που τα εξισώνει με τα απολυτήρια Λυκείου.

Η απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη για τον λόγο που άνοιξε το θέατρό της

«Στο πόδι δεν λύνονται αυτά τα θέματα. Χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση, ότι δεν διαφωνεί κανείς με τον στόχο. Βρέθηκε να γίνει μια απεργία επειδή συμφωνούμε όλοι; Βρέθηκε η στιγμή αυτή όταν το θέατρο πεθαίνει δύο χρόνια, όταν παίζουμε και έχουμε κηδέψει τη μητέρα μας, ποιος λόγος να κλείσω ένα θέατρο που είναι ναός; Να απεργήσω επειδή συμφωνώ;

Δεν έχει στόχο η απεργία. Έκλεισαν τα θέατρα για να μην τους πουν ότι συναδελφικά δεν είναι όλοι μαζί, εγώ από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Είμαι υπέρ να μην χάνει ποτέ ο ηθοποιός τα δικαιώματά του. Το θέατρο δεν είναι για βγαίνουμε στην σκηνή για να κάνουμε κήρυγμα. Η στάση μας είναι πολιτική και όχι κομματική και όχι δύο μήνες πριν από τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη στην κάμερα της πρωινής εκπομπής.