«Δυστυχώς...» - Μεγάλη ανησυχία για την Μαρία Εκμεκτσίογλου μετά το σεισμό στην Τουρκία

Είναι γνωστό, πως ζει στην Κωνσταντινούπολη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ndp
ndp

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο σεισμός, που συνέβη τη Δευτέρα 6/2 στη γειτονική Τουρκία με τα θύματα μέχρι στιγμής να φτάνουν τα 670 και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 2.323.

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία, τουλάχιστον 284 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 2.323 άνθρωποι οι τραυματίες, όπως δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Στη Συρία, τουλάχιστον 386 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 239 κυρίως στις περιοχές του Χαλεπιού, της Χάμα, της Λατάκειας και της Ταρτούς, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Η ομάδα «Λευκά Κράνη», επίσημα γνωστή ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας, ανέφερε επίσης τουλάχιστον 147 θανάτους σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Χώρες από όλο τον κόσμο – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – σπεύδουν να στείλουν βοήθεια, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων. Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από εγκλωβισμένους στα συντρίμμια που κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Παράλληλα λοιπόν με το μεγάλο θρήνο, που επικρατεί παγκοσμίως για τα θύματα, πολλοί είναι εκείνοι, που ανησυχούν για τα άτομα, που διαμένουν στις γύρω περιοχές.

Έτσι λοιπόν και η Μαρία Εκμεκτσίογλου, που μένει στην Κωνσταντινούπολη δέχτηκε πολλά μηνύματα και έτσι έκανε μια ανάρτηση στο instagram για να καθησυχάσει όσους ενδιαφέρονται για εκείνη (δείτε εδώ όλη την αλήθεια για την καταγωγή της).

Η ανάρτηση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου για το σεισμό στην Τουρκία

«Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι ,επειδή από πολύ νωρίς το πρωί μου στέλνετε μηνύματα θέλησα να σας πω ότι ο σεισμός έγινε πολύ μακρυά από την Κωνσταντινουπολη περίπου 1100 χλμ.στη Νοτιοανατολική Τουρκία ,σύνορα Συριας ,στις περιοχές Gaziantep Kahramanmaraş Adana Hatay ,σεισμός πολύ δυνατός και με πολλά θύματα δυστυχώς Depremde yakınlarını kaybeden dostlara başsağlığı Ülkeye geçmiş olsun diyoruz ama bu felaketin büyüklüğüne geçmiş olsun cümlesi o kadar az ki içim titriyor görüntüleri takip ettiğimde», έγραψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.