«Με βλέπει από εκεί ψηλά...» - Συντετριμμένος ο Πύρρος Δήμας με το θάνατο που του στοίχισε

Δεν είναι για τη σύζυγό του...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Με βλέπει από εκεί ψηλά...» - Συντετριμμένος ο Πύρρος Δήμας με το θάνατο που του στοίχισε

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πύρρος Δήμας το βράδυ της Δευτέρας 6/2 στην εκπομπή Μεγάλη εικόνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να συγκινεί με πολλά σημεία της ζωής του (δείτε εδώ όσα είπε για τη σύντροφό του, που είναι στο Survivor all star).

Είναι γεγονός, πως πάντα θυμάται και σχολιάζει από που ξεκίνησε με τον ίδιο να αναφέρεται αρχικά στα πρώτα χρόνια, που έφυγε από τη Βόρεια Ήπειρο για να έρθει στην Ελλάδα.

«Οι Βορειοηπειρώτες ήρθαν και ήταν οι Αλβανοί, αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονο. Οι Πόντιοι έρχονταν από τη Ρωσία και έπαιρναν κατευθείαν διαβατήριο. Για εμάς ήταν Γολγοθάς, με χαρτιά, Αλλοδαπών. Δεν μπορώ να περιγράψω την ταλαιπωρία», είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας.

Η πορεία του Πύρρου μπορεί να μην ήταν εύκολη, όμως πάντα είναι ευγνώμων για τη διαδρομή, ακόμα και αν έχει να θυμάται πολλές προσωπικές δυσκολίες.

«Ήμουν πολύ δυνατό παιδί και δεν άφηνε δύο πέτρες ποτέ μαζί. Ο προπονητής μου είδε την κατασκευή μου και έτσι με κυνήγησε. Το ερωτεύτηκα αυτό το άθλημα. Δεν ήταν εύκολο να ενταχθώ στην Εθνική ομάδα γιατί γίνονταν καταγγελίες, γυρνούσαν πίσω τα χαρτιά.

Δεν γίναμε ποτέ μια γροθιά, απλά τους κοιτάμε σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο στην Βαρκελώνη ήταν μία απάντηση για όλους.

Αυτό που σκέφτεσαι είναι ότι εγώ που κοιτούσα και δεν με άφηναν να μιλήσω ελληνικά στην Αλβανία, κατάφερα να είναι όλοι οι ξένοι από κάτω και να είναι σούζα. Τα πραγματικά μου μετάλλια είναι τα παιδιά μου. Είναι διαμάντια! Τα αγαπώ πολύ και με στηρίζουν», είχε πει ο Πύρρος Δήμας.

Συγκινημένος μάλιστα μίλησε με τα δάκρυα να φεύγουν από τα μάτια του για τη γιαγιά του την Ελένη, η οποία έχει φύγει από τη ζωή και της είχε μεγάλη αδυναμία. Μάλιστα ο Δήμας έχει δώσει και το όνομά της στην κόρη του, τιμώντας την αγάπη, που της είχε έτσι με αυτόν τον τρόπο.

Η συγκίνηση του Πύρρου Δήμα για συγγενικό του πρόσωπο

«Η γιαγιά μου ξυπνούσε και πήγαινε και μου μάζευε μούρα, μου τα έκανε με ζάχαρη. Το 1990 την τελευταία φορά που την είδα το καλοκαίρι είχα μαζέψει λεφτά και πήγα να της ψωνίσω. Και έλεγε “τόσα να στα δώσει ο Θεός”. Μπορεί να “έφυγε” αλλά με έβλεπε από εκεί ψηλά και με ακολουθούσε», είπε ο Πύρρος Δήμας.