«Φρίκη! Καταστροφή! Πληγές που δεν κλείνουν ποτέ» - Η σπαρακτική ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά

Για την τραγωδία στην Τουρκία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Φρίκη! Καταστροφή! Πληγές που δεν κλείνουν ποτέ» - Η σπαρακτική ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά

Τεράστια συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες της τραγωδίας στην Τουρκία, όπου μετά από σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ έπεσαν πολυκατοικίες και μετράνε χιλιάδες νεκρούς, ενώ μέχρι σήμερα ψάχνουν για επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Σοκ προκαλούν τα πλάνα όπου διασώστες έβγαλαν από τα χαλάσματα νεογέννητο βρέφος, με την μητέρα του να αφήνει την τελευταία της πνοή λίγα λεπτά αργότερα.

Η σπαρακτική ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά για την Τουρκία

Και το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από αυτή την τραγωδία, με την Ρούλα Κορομηλά να κάνει μια σπαρακτική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Ποιον δεν συγκλονίζουν αυτά τα ματάκια μέσα στα ερείπια ; Η απώλεια και ο πονος δεν έχουν σύνορα. Χιλιάδες νεκροί . Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Χιλιάδες άστεγοι μέσα στην παγωνιά. Είναι άνθρωποι που εχασαν βίαια τη ζωη τους. Χιλιάδες αγνοούμενοι. Μάχη από τους διασώστες στα ερείπια. Φόβος. Φρίκη. Καταστροφή . Πληγές που δεν κλείνουν ποτε. Ανθρωπιά και αλληλεγγύη τα όπλα μας πέρα από φυλές, σύνορα ,θρησκείες….
Ειμαστε πάντα κοντα σ αυτους που υποφέρουν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες του Έλληνα που επέζησε από το φονικό σεισμό

Ο απολογισμός των νεκρών δε μπορεί να είναι ακόμα σαφής, αφού για την ώρα γίνεται συνεχής προσπάθεια απεγκλωβισμού ανθρώπων, με την Ελλάδα να στέλνει και εκείνη με τη σειρά τη βοήθεια σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Πρώτη έννοια μας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στα συντρίμμια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στους επιζώντες οι μαρτυρίες κάποιων Ελλήνων, που μένουν στην περιοχή σοκάρουν και μάλιστα η περιγραφή του Νίκου Καρύδα στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανατριχιάζει.

«Κλαίγανε τα παιδιά, οι μαμάδες έτρεχαν όλοι για να φύγουν από την πολυκατοικία. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε. Ήταν 4.15 κοιμόμουν δε θυμάμαι πώς ξύπνησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλο το κτίριο πήγαινε δεξιά και αριστερά. Κάθισα κάτω από το περβάζι της πόρτας και περίμενα να σταματήσει. Ήταν τόσο έντονο το κούνημα που νομίζαμε ότι η πολυκατοικία θα πέσει», είπε ο προπονητής, Νίκος Καρύδας.