«Ουδέποτε είχαμε ομοφοβικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις» - "Αποκήρυξαν" τον Βασίλη Τσιάρτα η μητέρα και η αδερφή του

Διαχώρισαν τις θέσεις τους με επίσημη ανακοίνωση!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή NDP
Πηγή NDP

Σε μια επίσημη ανακοίνωση προχώρησαν η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα μετά την απόφαση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα των Τζήμερου – Κρανιδιώτη και μέσω αυτής, διάχωρισαν την θέση τους.

Είναι γεγονός πως ο Βασίλης Τσιάρτας τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει με αμφιλεγόμενες δηλώσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ομοφοβικές και ρατσιστικές πυροδοτώντας αντιδράσεις εναντίον του. Μάλιστα, εξαιτίας μιας ανάρτησής του (δείτε την εδώ), καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Για αυτόν τον λόγο, μετά την κίνησή του να κατέβει υποψήφιος με την «Εθνική Δημιουργία», τον συνασπισμό των κομμάτων του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, η μητέρα και η αδερφή του προχώρησαν σε διευκρινιστικές δηλώσεις για να ξεκαθαρίσουν ότι οι απόψεις του δεν ταυτίζονται με τις δικές τους.

Η ανακοίνωση της μητέρας και αδερφής του Βασίλη Τσιάρτα

«Βέροια, 06/02/2023

«Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

«Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του».

Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε στην τοπική ιστοσελίδα της Βέροιας anepikairos.gr.

Τα σχόλια στο Twitter

Φυσικά, μετά την είδηση αυτή, ότι δηλαδή ο Βασίλης Τσιάρτας «αποκηρύχθηκε» από τη μητέρα και την αδελφή του, προκλήθηκε χαμός στο στο διαδίκτυο μιας και το όνομά του «σκαρφάλωσε» στην κορυφή των trends στο twitter, με τους χρήστες του να κάνουν έναν χαμό από τρολάρισμα και να υποστηρίζουν την απόφαση της οικογένειάς του.