«Εσύ που έχεις τελειώσει τη Νομική βοϊδοσχολή;» - Αδιανόητη ένταση ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον Αλέξη Κούγια στον αέρα του Πρωινού

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Εσύ που έχεις τελειώσει τη Νομική βοϊδοσχολή;» - Αδιανόητη ένταση ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον Αλέξη Κούγια στον αέρα του Πρωινού

Ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Τετάρτης 8/2, στην εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Πρωινό, θέλησε να μιλήσει με την Ουρανία Δημακοπούλου για την υπόθεση της Πάτρας και την 34χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι πελάτισσα του Αλέξη Κούγια (δείτε εδώ την αλήθεια για την σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη).

Ο ποινικολόγος, λοιπόν, παρενέβη τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους και τότε είναι που ανέβηκαν οι τόνοι και επικράτησε ο κακός χαμός ανάμεσα στον ίδιο και τον παρουσιαστή, με τους δυο τους να φωνάζουν ο ένας στον άλλο.

Αδιανόητη ένταση ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τον Αλέξη Κούγια στο Πρωινό

«Μεταξύ αυτών που προκαταδίκασαν την κυρία κατηγορουμένη είστε κι εσείς κι υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι που θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε αρχικά ο δικηγόρος της μητέρας.

«Φέρτε μου μία απόδειξη κ. Κούγια ότι εγώ έχω καταδικάσει την κα κατηγορουμένη. Τι είναι αυτά που λέτε; Το αρνούμαι αυτό. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος, υπάρχει η δημοσιογραφία. Έχουμε παρουσιάσει όλες τις απόψεις κι εσείς που υπερασπίζεστε την κατηγορουμένη έχετε βγει εδώ. Τώρα η κα Δημακοπούλου είναι υπέρ των δικών σας θέσεων. Δεν καταλαβαίνω που έχουμε καταδικάσει. Φέρτε μου μία φορά που έχουμε πάρει μία καταδικαστική απόφαση ή μία καταδικαστική άποψη.

Είμαι ο πρώτος που από την πρώτη ημέρα -τώρα θα φωνάξω- λέει ότι ελπίζω και εύχομαι καμία μάνα να μην αποδειχθεί ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Καθημερινά το λέω, πριν αναλάβετε εσείς. Μην λέτε ότι καταδικάζουμε ανθρώπους, είναι αστείο. Βγήκε και ο Λαζόπουλο και απορώ πώς ταυτίζεστε με τον Λάκη Λαζόπουλο που είχατε πρόβλημα», ανταπάντησε εμφανώς εκνευρισμένος ο Γιώργος Λιάγκας.

«Μη φωνάζεις! Να ξέρεις ότι ένας άνθρωπος που έχει δίκιο δεν φωνάζει ποτέ», επεσήμανε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Οι τακτικοί δικαστές τον αθώωσαν σε όλες τις υποθέσεις, οι ένορκοι τον καταδίκασαν παρασυρμένοι από όλους εσάς». Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα: «Είστε κορυφαίος δικηγόρος. Μου λέτε τώρα ότι μια απόφαση δικαστηρίου αν την πάρουν οι λαϊκοί και δεν την πάρουν οι νομικοί δεν έχει υπόσταση. Μα δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά τα πράγματα εσείς που είστε κορυφαίος παράγοντας της δικαιοσύνης στην Ελλάδα»

Και η απάντησή του ήταν! «Δεν μπορώ να το πω εγώ και μπορείς να το πεις εσύ που έχεις τελειώσει τη Νομική βοϊδοσχολή;». «Εγώ έχω τελειώσει το Πολυτεχνείο», είπε ο παρουσιαστής στο τέλος.