Βγήκε η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Για τον βιασμό και τις 2 απόπειρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βγήκε η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης 8/2 για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο γυναικών συναδέλφων του.

Η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τελικά, για τις απόπειρες βιασμού κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, ενώ αντίθετα δικαστές και ένορκοι έπειτα απο μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση της έδρας για τις ποινές. Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τον γιο του.

Διαβάστε επίσης: Δεν τον θέλει κανείς στο θέατρο και σε σειρές - Τι δουλειά κάνει σήμερα ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης

Στην άλλη άκρη της αίθουσας βρίσκονταν οι τρεις καταγγέλλουσες. Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Ο λόγος που εξαρχής η εισαγγελέας είχε προτείνει αθωότητα «λόγω αμφιβολιών»

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν. Το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν τής το θύμισε κάποιος φίλος της. Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.