Σεισμός Τουρκία: «Αναζητώ συνεργάτες μου, δε μπορώ να...» - Ανατριχιάζει η έκκληση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

«Δεν έχουν ούτε ίντερνετ, ούτε ρεύμα, ούτε...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σεισμός Τουρκία: «Αναζητώ συνεργάτες μου, δε μπορώ να...» - Ανατριχιάζει η έκκληση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Μεγάλη ανησυχία και παράλληλα θλίψη έχει σκορπίσει ο φονικός σεισμός στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει ανησυχητικά (δείτε εδώ πόσοι είναι μέχρι τώρα).

Μάλιστα οι μαρτυρίες Ελλήνων, που έμεναν στα σημερινά χαλάσματα και γλίτωσαν ανατριχιάζουν, αλλά και όσα μεταφέρουν όσοι μένουν στην Τουρκία και δρουν για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μπορεί να μην κινδύνευσε η ίδια ωστόσο με μία ανάρτηση της, ήταν από τους πρώτους, που έκαναν γνωστή την τραγικότητα της κατάστασης.

«Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι ,επειδή από πολύ νωρίς το πρωί μου στέλνετε μηνύματα θέλησα να σας πω ότι ο σεισμός έγινε πολύ μακρυά από την Κωνσταντινουπολη περίπου 1100 χλμ.στη Νοτιοανατολική Τουρκία ,σύνορα Συριας ,στις περιοχές Gaziantep Kahramanmaraş Adana Hatay ,σεισμός πολύ δυνατός και με πολλά θύματα δυστυχώς Depremde yakınlarını kaybeden dostlara başsağlığı Ülkeye geçmiş olsun diyoruz ama bu felaketin büyüklüğüne geçmiş olsun cümlesi o kadar az ki içim titriyor görüntüleri takip ettiğimde», έγραψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

/

Πιο αναλυτικά, η κυρία Εκμεκτσίογλου έκανε νέες δηλώσεις την Τετάρτη 8/2 στην εκπομπή Πάμε Δανάη τονίζοντας, πως αναζητάει συνεργάτες της, που ακόμα δε μπορεί να εντοπίσει...

Οι νέες δηλώσεις της Μαρίας Εκμεκτσίογλου για το σεισμό στην Τουρκία

«Δύσκολη μέρα για να την πούμε καλή, αλλά ας ελπίσουμε να γίνει καλή. Θέλουμε να πάμε, κι μάλλον θα πάμε αεροπορικώς στα Άδανα, γιατί είναι το μόνο αεροδρόμιο, εκτός του Γκαζιαντέπ, που μπορεί να βοηθήσει, και μετά οδικώς να πάμε στην Αντιόχεια. Υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα εκεί. Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω δραστηριοποιηθεί, είναι και άλλοι μάγειρες, πανεπιστήμια, τραγουδιστές, ηθοποιοί. Είμαστε όλοι είτε στο αεροδρόμιο είτε πάνω από έναν φούρνο και μαγειρεύουμε ψωμιά, παίρνουμε νερό, για να φύγουν γι΄ αυτές τις περιοχές που υποφέρουν.

Έχει πολύ κακό καιρό τώρα εκεί, φουρτούνες, και ένας σεισμός είναι ό,τι το χειρότερο. Έχασα φίλους μου στον σεισμό. Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη αλλά στις περιοχές αυτές δεν έχω συγγενείς. Έχω όμως πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει από τα ταξίδια μου, τα φεστιβάλ που πάμε. Είχα συνεργάτες που δεν έχουμε είδηση για την τύχη τους, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα. Ομάδες προσπαθούν να προσεγγίσουν αλλά δεν υπάρχει δρόμος για να πας εκεί. δεν υπάρχει αεροδρόμιο, καταστράφηκε.

Αναζητώ κάποιους συνεργάτες μου, αλλά δεν μπορώ να τους βρω. Προσπαθώ μέσω των social media αλλά είναι δύσκολο. Δεν έχουν ούτε ίντερνετ, ούτε ρεύμα, ούτε φυσικό αέριο. Προσπαθούμε να φτιάξουμε έτοιμα φαγητά να πάνε εκεί. Να προσευχόμαστε γι΄αυτούς τους ανθρώπους που είναι στα χαλάσματα», είπε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.