«Τη συγγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα» - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Τη συγγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα» - Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Την Τετάρτη 8/2 πραγματοποιήθηκε η τελευταία δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με την Εισαγγελέα να ανακοινώνει την απόφαση για την ποινή του (δείτε εδώ ποια είναι), μετά από πολλές ώρες αναμονής. Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος μόνο για τις δύο απόπειρες βιασμού και όχι για την πράξη του βιασμού, παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι εν μέρει ευνοϊκό για εκείνον.

Οι δικηγόροι του, λοιπόν, μίλησαν αμέσως μετά στις κάμερες, με τις δηλώσεις τους να προβάλλονται το πρωί της Πέμπτης 9/2 στον αέρα του Happy Day στο κανάλι του ALPHA. Η Κική Πακιρτζίδου, μάλιστα, ανέφερε πως η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό θα έπρεπε να ζητήσει και συγγνώμη από τον ηθοποιό.

Οι πρώτες δηλώσεις των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Ο κύριος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές στις δύο καταγγέλλουσες και είπε “περάστε έξω”. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του “περάστε έξω”.

Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρχει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και γι' αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από την πλευρά της, η Κική Πακιρτζίδου δήλωσε: «Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη συγγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα ο κ. Φιλιππίδης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι αθώος, έχει ασκήσει ήδη έφεση».