Η πρώτη αντίδραση της Ελπίδας Νίνου μετά την απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τι σημαίνει η ποινή που του επιβλήθηκε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη 8/2 η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη έλαβε τέλος, καθώς ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την περίπτωσή του και αφού κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμούς και μόνο, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Μάλιστα, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον καταδικασθέντα αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του, με τον ίδιο να έχει ήδη πραγματοποιήσει το αίτημά του.

Η κάθειρξη 8 ετών, παρόλα αυτά, σημαίνει πως αν στο Εφετείο η ποινή που του επιβληθεί δεν είναι κάτω των 5 ετών, τότε θα χρειαστεί να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η αντίδραση της Ελπίδας Νίνου στην απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της απόφασης 9/2, λοιπόν, στην κάμερα του Mega Καλημέρα, μίλησε η συνήγορος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, η οποία προχώρησε σε πολλές λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν μέσα, αλλά και έξω από την αίθουσα, αποκαλύπτοντας και ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειας του κατηγορούμενου, με χαρακτηριστική εκείνη της Ελπίδας Νίνου, της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ πως τον "ξεφτίλισε" ο Μπουρδούμης).

«Υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωώθηκε για αδικήματα γιατί η κατηγορία ήταν βιασμού κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή πως δύο φορές βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα. Υπάρχει ικανοποίηση αλλά πρέπει να σας πω ότι εδώ υπήρχε το μοναδικό φαινόμενο, το ανυπόστατο, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τα περιστατικά που ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσα, πήραν μορφή κατηγορητηρίου και δυστυχώς θα υπάρχουν σαν σκεπτικό αποφάσεως μιας αθωωτικής αποφάσεως.

Αυτή τη γυναίκα την βλέπαμε επί έξι συνεδριάσεις να καταθέτει σαν πραγματικά περιστατικά ανυπόστατα πράγματα, που δεν είχαν λάβει ποτέ χώρα. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς της και έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό μας δίνει μια ικανοποίηση αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός πως μια κυρία, η Α.Μ καθώς έτσι κυκλοφορεί στα μέσα με τα αρχικά της, κατάφερε να αναδείξει στη δικαιοσύνη και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Να σας θυμίσω, επίσης, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχασε την ελευθερία του τον Ιούλιο του 2021 και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή ακριβώς είχε την κατηγορία του βιασμού όπου απειλείτο με ποινή καθήρξεως από πέντε έως 15 χρόνια. Αν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία, της πρώτης καταγγέλλουσας, δεν θα υφίστατο ποτέ θέμα προφυλάκισης».

«Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν σύσσωμη δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της δίκης, από την πρώτη στιγμή και υπάρχει ικανοποίηση. Τα πραγματικά περιστατικά για τις απόπειρες θα πρέπει κάποτε να κάνουν μια εκπομπή και να μάθει ο κόσμος γιατί κατηγορείται για τις απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Όσο δε για τη στέρηση των ελαφρυντικών, που έγινε λόγος, η κα. Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ηθοποιό η οποία κατήγγειλε πως πριν από 25 χρόνια υπήρξε μια χειρονομία του Πέτρου Φιλιππίδη και διάβασαν στο ακροατήριο επιστολή της συγκεκριμένης ηθοποιού που λέει «σ’ αγαπώ, σ’ ευχαριστώ που με έκανες πρωταγωνίστρια.

Σου είμαι υποχρεωμένη και σου εύχομαι τα καλύτερα». Φτάσαμε στο σημείο, κα. Μελέτη, να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο και σας μεταφέρω έναν γενικότερο προβληματισμό» πρόσθεσε και κατέληξε: «Αυτός ο άνθρωπος οδηγήθηκε στη φυλακή για κάτι το οποίο ήταν φανταστικό. Κατάφερε η Α.Μ. να πηγαίνει στην Ανακρίτρια, στον Εισαγγελέα, στο ακροατήριο και κατέθετε επί έξι μέρες ανυπόστατα πράγματα».