«Αυτά τα πρότυπα...» - Η αιχμηρή αναφορά του Γρηγόρη Πετράκου για το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

«Είχα πρόβλημα με κάποια μηνύματα, με κάποιες βασικές αξίες όπως...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Αυτά τα πρότυπα...» - Η αιχμηρή αναφορά του Γρηγόρη Πετράκου για το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 8/2 σε έξοδό του ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους λόγους που επέλεξε να μη δει τη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (δείτε εδώ ποιο θα είναι το τέλος).

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε ότι το πρόβλημά του δεν ήταν με τη σειρά αυτή καθ’ αυτή, αλλά με κάποια μηνύματα που περνάει και κάποιες αξίες που θίγει.

Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου για το Maestro

«Δεν είδα το Maestro γιατί δε βλέπω τηλεόραση, δεν έχω τηλεόραση. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τη σειρά. Πρόβλημα είχα με κάποια μηνύματα, με κάποιες βασικές αξίες όπως είναι το αντρικό και γυναικείο πρότυπο, το πρότυπο της οικογένειας, το πρότυπο της μητέρας, του πατέρα.

Αυτά τα πρότυπα θέλω να τα προστατεύσουμε. Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια γραμμή, τάση, μόδα, να καταστρατηγούνται τα αρχέτυπα πρότυπα. Δε χρειάζεται να βλέπω τηλεόραση για να το ξέρω αυτό, έχω το κινητό μου και στη ροή των νέων μου βλέπω τι γίνεται. Τη σειρά της γυναίκας μου τη βλέπω στο τάμπλετ αλλά επειδή μεγαλώνουμε παιδιά και δε θέλουμε να είναι κολλημένα σε μια τηλεόραση, επιλέξαμε από τότε που είμαστε μαζί να μην έχουμε τηλεόραση στο σπίτι» δήλωσε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Η αιχμηρή ανάρτηση που είχε κάνει για την σειρά

«Μια από τις αηδίες της νεοταξίτικης woke υποκουλτούρας είναι και η καλλιέργεια μίσους προς το αντρικό πρότυπο.

Έτσι, πολύ μεθοδικά ψάχνουν στα καθημερινά “σκουπίδια” της εγκληματικότητας να βρουν εκείνες τις ψυχοπαθείς περιπτώσεις που θα πείσουν το αδηφάγο φιλελεφτ κοινό για το πόσο βίαιος, οπισθοδρομικός και επικίνδυνος είναι αυτός ο ντεμοντέ λευκός στρέιτ άντρας. Αν δεν μιλάς για σεξισμό, πατριαρχία, γυναικοκτονία και τοξική αρρενωπότητα (η αγαπημένη μου εμετική φράση) δεν είσαι “in”.Μέχρι και την Ιέρεια του Ελληνικού τραγουδιού και καλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών, τη λατρεμένη μας Χαρούλα επιστράτευσε ο εθνικός woke σκηνοθέτης και την έβαλε να πει τη φράση “είναι δυνατόν οι άντρες να είστε τόσο μ@@@@ς ανά τους αιώνες;”.

Και βέβαια η φράση αποθεώθηκε από το βόθρο του σιχαμερότερου των Social, το twitter! Φίλτατοι νεοταξίτες, προαγωγοί των 52 φύλων και της νέας κανονικότητας είστε ΑΣΤΕΊΟΙ! Η βία μεταξύ ανθρώπων βασίζεται σε ΜΙΑ και μόνο αρχή. Τον υλικό νόμο του δυνατού.

Όποιος είναι δυνατός, ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΙΔΕΊΑ, φέρεται όπως τα ζώα και επιβάλλεται δια της βίας στο διπλανό του!

Καμία διαφορά δεν έχει ο άντρας και η γυναίκα στο θέμα αυτό, πλην του ότι ο άντρας είναι μυϊκά πιο δυνατός. Αυτή η μυϊκή του ανωτερότητα είχε φυσικά το αποτέλεσμα σε όλη την Ιστορία, να θέτει τη γυναίκα σε καταπίεση από τους άντρες που δεν είχαν παιδεία!

Γιατί ΟΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΠΑΙΔΕΊΑ ξέρει ότι ο δυνατότερος πάντα προφυλάσσει τον ασθενέστερο και ΠΟΤΈ δεν του ασκεί βία. Γενικά ο άνθρωπος με παιδεία δεν ασκεί βία. Σε κανέναν. Στη σύγχρονη εποχή που ο ρόλος της γυναίκας έχει αποκατασταθεί στην κοινωνία και πολλές γυναίκες είναι σε θέσεις εξουσίας και δύναμης, το φαινόμενο συμβαίνει τον ίδιο και αντίστροφα.

Οι πιο “σκληροί διευθυντές” στις πολυεθνικές είναι πολλές φορές γυναίκες. Φέρονται το ίδιο σκληρά, ταπεινωτικά και απάνθρωπα στους υφισταμένους τους όσο και οι άντρες. Φυσικά μιλάω και πάλι για τις γυναίκες ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΊΑ. Κι όταν λέμε Παιδεία εννοούμε την Πνευματική καλλιέργεια και όχι την πανεπιστημιακή πάρα-μόρφωση.

Επίσης, ψυχοπαθείς γυναίκες φέρονται εγκληματικά προς την ανθρωπότητα από όλες τις άλλες θέσεις εξουσίας (πολιτική, τραπεζικό σύστημα, δημοσιογραφία). ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ. Δώσε εξουσία στον άνθρωπο και θα καταλάβεις την ποιότητά του. Είτε άντρας είναι, είτε γυναίκα. Οι άντρες που ξέρω εγώ είναι στοργικοί πατεράδες, τρυφεροί σύζυγοι, σεβαστικά παιδιά, δουλεφταράδες, πιστοί φίλοι και ευγενικοί άνθρωποι!

Υπάρχουν και οι άλλοι; Φυσικά υπάρχουν. Και πάντα θα υπάρχουν. Γιατί όμως δε μας προβάλουν το καλό πρότυπο για να μιμηθούν τα παιδιά μας;; Γιατί κύριε σκηνοθέτα δε μας δείχνεις τον στοργικό, τίμιο, ευγενικό και ταλαντούχο άντρα; Δε σου αρέσει, ε;; Δεν πουλάει… Δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία σου… Άντρες και γυναίκες μην πέφτετε στην παγίδα τους. Εμείς αγαπάμε ο ένας τον άλλον! Αυτοί θέλουν να μας βάλουν να σφαχτούμε για να χορέψουν μετά το χορό τους… Άντρας και γυναίκα είναι ένα!

Γι αυτό με την ένωση τους γεννιέται το θαύμα της ζωής! ΠΑΙ – ΔΕΙ – Α», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Πετράκος.