Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις απόπειρες - Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη στο άκουσμα της απόφασης

Τι έκανε την ίδια στιγμή η Ελπίδα Νίνου με τον γιο τους, Δημήτρη μέσα στην δικαστική αίθουσα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις απόπειρες - Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη στο άκουσμα της απόφασης

Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό κρίθηκε χθες 8/2 ο Πέτρος Φιλιππίδης, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει συγκεκριμένα ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή.

Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Οι δικηγόροι του, λοιπόν, μίλησαν αμέσως μετά στις κάμερες, με τις δηλώσεις τους να προβάλλονται το πρωί της Πέμπτης 9/2 στον αέρα του Happy Day στο κανάλι του ALPHA. Η Κική Πακιρτζίδου, μάλιστα, ανέφερε πως η γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό θα έπρεπε να ζητήσει και συγγνώμη από τον ηθοποιό.

«Ο κύριος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές στις δύο καταγγέλλουσες και είπε “περάστε έξω”. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του “περάστε έξω”.

Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρχει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και γι' αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από την πλευρά της, η Κική Πακιρτζίδου δήλωσε: «Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη συγγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα ο κ. Φιλιππίδης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Είναι αθώος, έχει ασκήσει ήδη έφεση».

Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης

Επίσης, όπως είπε ο δημοσιογράφος, Θάνος Βάγιος στην εκπομπή «Πρωινό», ο ηθοποιός υποδέχτηκε την απόφαση με ψυχραιμία. Φορούσε συνεχώς τη μάσκα του, ενώ όταν αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάποιοι από τους οικείους του, φώναξαν «μπράβο».

Την ίδια στιγμή. η Ελπίδα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης (δείτε εδώ με τι ασχολείται σήμερα) ήταν σε όλη τη διάρκεια στο πλευρό του και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι. Επιπλέον, την ώρα που το δικαστήριο αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ΄ εξακολούθηση η πρώτη καταγγέλλουσα ξέσπασε σε κλάματα και βγήκε έξω από την αίθουσα και μετά από λίγο επέστρεψε.

Στην συνέχεια, όταν ο ηθοποιός καταδικάστηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού, τα δύο θύματα ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν. Στην αίθουσα βρίσκονταν και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Οι δύο πρώτες μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την απόφαση.