Αποκαλύφθηκε από το Σπύρο Μπιμπίλα - ''Χαμός'' με την ατάκα του Φιλιππίδη μέσα στο δικαστήριο

Το άκουσαν όλοι...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πέρασαν πολλοί μήνες με τον Πέτρο Φιλιππίδη να μπαινοβγαίνει στη δικαστική αίθουσα και παράλληλα με τις καταγγέλλουσες να δοκιμάζονται ψυχολογικά στην προσπάθεια να βρουν το δίκιο τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ένοχο εν τέλει τον ηθοποιό για δύο απόπειρες βιασμού και πιο αναλυτικά του ήρθε αντιμέτωπος με την ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή (δείτε εδώ την αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη μετά την απόφαση).

Δείτε επίσης: «Γίνεται η εκπομπή ρεζίλι!» - Απίστευτη ένταση στον αέρα του ALPHA! Η Καινούργιου διέκοψε την σύνδεση με τον Μπιμπίλα

Πολλά ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, μερικά από τα οποία έγινα γνωστά μέσα από το δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά και από ηθοποιούς, που έδωσαν το παρόν.

Πρόεδρος έδρας: Η απόφασή μας είναι ομόφωνη! Κηρύσσει τον Πέτρο Φιλιππίδη αθώο για το βιασμό λόγω αμφιβολιών και ένοχο για την απόπειρα βιασμού της δεύτερης και της τρίτης καταγγέλλουσας.

Μ.Δ.: Η ετυμηγορία είναι σεβαστή αλλά θα γίνει αντικείμενο κριτικής γιατί και στις δυο κοπέλες άνοιξε την πόρτα να φύγουν όταν δεν ανταποκρίθηκαν. Δεν έχετε έναν άνθρωπο ο οποίος σάπισε στο ξύλο τα θύματά του. Κάνω έκκληση στο δικαστήριο για ελαφρυντικά. Έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Δεν πιστεύω πως θα βγάλετε απόφαση ότι δεν έχει σύννομο βίο επειδή υπήρξε άπιστος;

Εισαγγελέας: Κατά την γνώμη μου πρέπει να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση.

Μ.Δ.: Ποιος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Η εισαγγελέας ανέφερε την Εβελίνα Παπούλια που από το 1996 καταγγέλλει ένα περιστατικό; Επειδή η Παπούλια είχε πει ότι το 1996 έδειχνε τα γεννητικά του όργανα; Θα έχετε αιτιολογία για μια πράξη του 1996; Δεν περίμενα να ακούσω αυτό από εσάς κυρία εισαγγελέα. Ακόμα κι αν έχει συμβεί αυτό το περιστατικό έχει σχέση με βιασμό;

Ελπίζω την απόφασή σας να μην την βρείτε μπροστά σας. Τον κρίνατε ένοχο για δυο πράξεις του 2010 και του 2014. Όλοι είπαν ότι δεν είχαν ακούσει κάτι μεμπτό για γενετήσια συμπεριφορά. Η Δανδουλάκη μίλησε για φλερτ (δείτε εδώ την κατάθεσή της). Η Δροσάκη είπε ότι την φλέρταρε. Μίλησαν για βία; Η Δροσάκη δε μιλάει για γενετήσια πράξη απλά η συμπεριφορά ήταν καταπιεστική. Γράψατε ιστορία σήμερα που τον κρίνατε ένοχο για δυο απόπειρες βιασμού. Το εφετείο θα γκρεμίσει την απόφασή σας.

Π.Ε.: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα περί ελαφρυντικών.

Εισαγγελέας: Προτείνω να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε πράξη.

Μ.Δ.: Σας ενδιαφέρει αν αύριο ακούσετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έπαθε καρδιακή προσβολή; Θα κοιμάστε ήσυχα; Είναι για φυλακή αυτές οι δυο απόπειρες; Έστω και τελευταία στιγμή βάλτε ποινή φυλάκισης, όχι κάθειρξης. Πέτρο Φιλιππίδη εγώ έχω πιστέψει για εσένα ότι είσαι αθώος!

Ενώ συνεχίστηκαν οι διάλογοι, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, με περισσότερη ένταση

Χαρακτηριστικά μέσα από δηλώσεις, που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας την Πέμπτη 9/2 στο Happy Day έκανε γνωστή μία ακόμα δήλωση του ηθοποιού, που αλλάζει το τοπίο σχετικά με το μέλλον του..

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δε θέλω να απαντάω σε τέτοια ερωτήματα που βάζουν τρικλοποδιές. Δε ξέρω. Αρχικά, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε μέσα στο δικαστήριο ότι δε θέλει να ξαναδεί κανέναν στα μάτια του, δε θέλει να ξαναδεί κανέναν στο θέατρο, δε θέλει να ξανασυνεργαστεί με κανέναν. Επομένως τι ερώτηση είναι αυτή;», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.