«Μας κατηγόρησαν ότι το υποκινήσαμε, είναι...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Δανάη Μπάρκα στον αέρα του MEGA

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μας κατηγόρησαν ότι το υποκινήσαμε, είναι...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από την Δανάη Μπάρκα στον αέρα του MEGA

Πυρ και μανία έγινε το πρωί της Πέμπτης 9/2 και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της εκπομπής της η Δανάη Μπάρκα, με αφορμή μερικά σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με το #metoo.

Η παρουσιάστρια λοιπόν, ορμώμενη την δικαστική απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, δεδομένου ότι η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε από τη Ζέτα Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη στον αέρα του «Πάμε Δανάη» τον Ιανουάριο του 2021.

Να υπενθυμίσουμε, στο σημείο αυτό, πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του και αθώος για τον βιασμό, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο ηθοποιό, επιβλήθηκαν, επίσης ομόφωνα, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (δείτε εδώ το πρώτο μέρος που πήγε ο ηθοποιός μετά το τέλος της δίκης).

Το ξέσπασμα της Δανάης Μπάρκα με αφορμή το metoo

«Πολλοί θεώρησαν ότι είμαστε και μέρος αυτού του κινήματος λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή μας. Είχε φτάσει στα αυτιά μας μέχρι και ότι το διακινήσαμε. Πολλοί μας πήραν τότε τηλέφωνο και μας είπαν: τι κάνετε. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο να θέλει να το βλάψει; Είναι τρέλα αυτό που λέτε. Μιλάμε για καταθέσεις, καταγγελίες και μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε εμάς και μας εμπιστεύτηκαν την αλήθεια τους. Είναι τιμή μας αυτό.

Δεν πήραμε ποτέ θέση, ακόμη δεν έχουμε πάρει και δεν πρόκειται νομίζω να το κάνουμε κιόλας. Ωστόσο, πάντα τονίζαμε ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποθέσεις. Όχι για να αμφισβητήσουμε τις γυναίκες που κατήγγειλαν – αλίμονο, να μας κοπεί το χέρι – αλλά γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τον κάθε άνθρωπο. Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο βήμα είναι ωραίο να διατηρούμε μία ψυχραιμία και να κατευνάζουμε τη λαϊκή οργή» τόνισε κλείνοντας η Δανάη Μπάρκα.