«Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Ανασταστοπούλου για την απόφαση στην δίκη Φιλιππίδη

«Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Ανασταστοπούλου για την απόφαση στην δίκη Φιλιππίδη

Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβάλει συγκεκριμένα ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή. Οι 3 ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν επώνυμα, ανάμεσα τους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την ώρα που ανακοινωνόταν η απόφαση κρατιόντουσαν από το χέρι.

Στην εκπομπή λοιπόν Mega Καλημέρα η ηθοποιός, έκανε τις πρώτες της δηλώσεις σχετικά με την απόφαση, πέταξε τα "καρφιά" της στους δημοσιογράφους, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε και με την πρώτη καταγγέλλουσα (δείτε και τις πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη).

Οι δηλώσεις της Αναστασοπούλου για την απόφαση στη δίκη Φιλιππίδη

«Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι να σταματήσει μια κακοποιητική δράση και όλοι οι άνθρωποι που έχουν μέσα τους αυτές τις τάσεις να μην το κάνουν. Αυτό ήταν το ζήτημα. Δε νιώθω καλά. Δεν έχει “κάτσει” μέσα μας. Δεν είναι όλα προς τέρψιν του κοινού και των εκπομπών. Αλήθεια σας το λέω, δε νιώθω καλά να σχολιάζω τέτοια πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χαρά από πουθενά.

Θα πάρει πολύ χρόνο σε όλους, και στα θύματα και στους θύτες να κάτσει λίγο όλο αυτό. Πάντα ήμασταν αγκαλιασμένες και είμαστε αγκαλιασμένες με όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους. Το θέμα είναι ο κόσμος να μιλάει παιδιά, κι εσείς. Γιατί και στον δικό σας χώρο υπάρχουν πράγματα, κουνάτε όλοι τα κεφάλια αλλά δε μιλάει κανείς.

Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι είχαμε δεχτεί λάσπη όλο αυτό το διάστημα; Είναι καινούργια πληροφορία; Μας είδατε εμάς τόσο καιρό να βγαίνουμε στα κανάλια να μιλάμε γι’ αυτό; Άλλοι έβγαιναν στα κανάλια, όχι εμείς. Ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται. Ποια δημοσιότητα; Εμείς είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε 20-25 χρόνια. Είχαμε ανάγκη να πάρουμε τέτοια δημοσιότητα; Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό;

Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δε δικαιώθηκε. Παρ΄όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δε με ενδιαφέρει καθόλου» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Τι συνέβη μέσα στην δικαστική αίθουσα

Την ώρα που το δικαστήριο αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ΄ εξακολούθηση η πρώτη καταγγέλλουσα ξέσπασε σε κλάματα και βγήκε έξω από την αίθουσα και μετά από λίγο επέστρεψε.

Στην συνέχεια, όταν ο ηθοποιός καταδικάστηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού, τα δύο θύματα ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν. Στην αίθουσα βρίσκονταν και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Οι δύο πρώτες μάλιστα, βγήκαν από τον χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα, λίγη ώρα μετά την απόφαση (δείτε εδώ την αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη).