Γιώργος Λιάγκας: «Δεν σας το έχω πει 11 μήνες τώρα» - "Πάγωσαν" όλοι στο Πρωινό με την αποκάλυψη για την δίκη Φιλιππίδη

Το ξέσπασμά του μετά τις δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Λιάγκας: «Δεν σας το έχω πει 11 μήνες τώρα» -

Χαμό έχουν προκαλέσει όπως φαίνεται οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, που υποστήριξε πως η πρώτη καταγγέλλουσα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη βιάστηκε δύο φορές, παρότι το δικαστήριο έκρινε αθώο τον ηθοποιό.

«Δεν τίθεται θέμα δικαίωσης παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι να σταματήσει μια κακοποιητική δράση και όλοι οι άνθρωποι που έχουν μέσα τους αυτές τις τάσεις να μην το κάνουν. Αυτό ήταν το ζήτημα. Δε νιώθω καλά. Δεν έχει “κάτσει” μέσα μας. Δεν είναι όλα προς τέρψιν του κοινού και των εκπομπών. Αλήθεια σας το λέω, δε νιώθω καλά να σχολιάζω τέτοια πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χαρά από πουθενά.

Θα πάρει πολύ χρόνο σε όλους, και στα θύματα και στους θύτες να κάτσει λίγο όλο αυτό. Πάντα ήμασταν αγκαλιασμένες και είμαστε αγκαλιασμένες με όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους. Το θέμα είναι ο κόσμος να μιλάει παιδιά, κι εσείς. Γιατί και στον δικό σας χώρο υπάρχουν πράγματα, κουνάτε όλοι τα κεφάλια αλλά δε μιλάει κανείς.

Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι εσείς ότι είχαμε δεχτεί λάσπη όλο αυτό το διάστημα; Είναι καινούργια πληροφορία; Μας είδατε εμάς τόσο καιρό να βγαίνουμε στα κανάλια να μιλάμε γι’ αυτό; Άλλοι έβγαιναν στα κανάλια, όχι εμείς. Ο κόσμος καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται. Ποια δημοσιότητα; Εμείς είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε 20-25 χρόνια. Είχαμε ανάγκη να πάρουμε τέτοια δημοσιότητα; Για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό;

Μίλησα με την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί την είχα έννοια. Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δε δικαιώθηκε. Παρ΄όλα αυτά, μίλησα μαζί της και αυτό που μου είπε είναι ότι νιώθει ότι έβαλε ένα λιθαράκι για να γίνει όλο αυτό που έγινε. Η υπεράσπιση της άλλης πλευράς ας λέει ό,τι θέλει, δε με ενδιαφέρει καθόλου» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

Μάλιστα, τις δηλώσεις αυτές τις σχολίασαν τόσο στο Mega Καλημέρα (δείτε εδώ τι είπαν) όσο και στο Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα, αναφερόμενος στην υπόθεση του ηθοποιού, αποκάλυψε πως τον απειλούν με αγωγές όλους αυτούς τους μήνες τόσο η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, όσο και των καταγγελλουσών.

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την δίκη Φιλιππίδη & την Αναστασοπούλου

«Θα σας πω μία αλήθεια που δεν σας την έχω πει 11 μήνες τώρα. Το ξέρετε ότι με βρίζουν και με απειλούν όλες οι πλευρές στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι’ αυτό κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ.

Η πλευρά Φιλιππίδη να ξέρετε και το λέω για πρώτη φορά, θεωρεί ότι δεν ήμουν σωστός απέναντί του και ουσιαστικά με τη θέση μου στήριξα τις κυρίες. Και μου λένε ότι δεν βγαίνουν στην εκπομπή και δεν μου δίνουν πληροφόρηση. Η πλευρά των κυριών μου λέει ότι δεν βγαίνει στην εκπομπή γιατί υποστηρίζει πως ήμουν απαράδεκτος και στήριξα τον Φιλιππίδη. Εγώ λοιπόν κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ γιατί και οι δύο νομίζουν ότι είμαι εναντίον τους. Άρα κι εγώ αλλά και ως εκπομπή εδώ έχουμε κάνει κάτι καλά.

Επίσης, να πω σε όσους μιλάνε για τηλεδίκες, όταν εκείνοι λένε κρίση δεν είναι τηλεδίκη, όταν άλλος λέει κρίση είναι τηλεδίκη; Και δεύτερον, να μην είμαστε υποκριτές. Την απόφαση της δικαιοσύνης τη γράφετε όλοι όσοι έχετε άποψη και κάνετε πραγματικά δίκες, στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Διότι ακόμα και μετά την απόφαση, όλοι πιστεύετε αυτά που πιστεύατε πριν από την απόφαση. Δηλαδή κάποιες κυρίες λένε ότι είναι βιαστής, παρότι αθωώθηκε για τον βιασμό. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι τελείως αθώος ο Φιλιππίδης παρότι καταδικάστηκε για τις 2 απόπειρες. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα κι εγώ δεν λέω ψέματα. Βγείτε και παραδεχτείτε το.

Διότι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που συμφωνώ στα περισσότερα από όσα λέει, βγήκε και είπε ότι η πρώτη κυρία βιάστηκε. Αρά ποιος την πήρε την απόφαση; Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου; Ποιος την πήρε ότι βιάστηκε; Και εγώ μπορεί να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Υπάρχει καμία απόφαση; Να μη σεβαστούμε μια απόφαση του δικαστηρίου, που λέει πως αποπειράθηκε να βιάσει δύο και ότι δεν μας έπεισε πως βίασε μια κυρία.

Τηλεδίκη δεν κάνει η Αναστασοπούλου, κάνουν όλοι οι άλλοι όμως. Δηλαδή η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βγαίνει και λέει ότι βίασε την πρώτη κυρία δεν κάνει δίκη, οι άλλες εκπομπές κάνουν δίκη όμως για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Έλα τώρα», είπε κλείνοντας ο Γιώργος Λιάγκας.