Του έστησαν καρτέρι θανάτου και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ - Θλίψη για πασίγνωστο τράπερ

Η ανάρτηση των γονιών του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Του έστησαν καρτέρι θανάτου και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ - Θλίψη για πασίγνωστο τράπερ

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε ένας πασίγνωστος ράπερ το απόγευμα της Παρασκευής (10/02), μαζί με έναν φίλο του. Οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν την ώρα που έφευγαν από ένα εστιατόριο στο Ντούρμπαν και πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους (εντωμεταξύ ένας Έλληνας γνωστός τράπερ συνελήφθη πριν από μερικές μέρες για οπλοκατοχή).

Ο λόγος για τον ράπερ AKA, ένας από τους κορυφαίους στο είδος του στη Νότια Αφρική. Το πραγματικό του όνομα είναι Κίρναν Φορμπς αι έχει βραβευθεί αρκετές φορές στη Νότια Αφρική. Ήταν 35 ετών, υπήρξε και υποψήφιος για βραβείο MTV Europe.

Οι γονείς του 35χρονου μουσικού ήταν εκείνοι που έκαναν γνωστό τον θάνατό του, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η ανακοίνωση για την δολοφονία του ράπερ AKA

Η ανακοίνωση για την δολοφονία του ράπερ AKA

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας γιου… Ο γιος μας αγαπήθηκε και έδωσε πίσω αγάπη», έγραψαν χαρακτηριστικά στην λεζάντα της σχετικής ανάρτησης οι γονείς του ΑΚΑ.

Να σημειώσουμε πως η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ οι Αρχές σημειώνουν ότι τα κίνητρα την επίθεσης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Η αστυνομία ανακοίνωσε για το περιστατικό: «Δύο ένοπλοι φέρονται να τους πλησίασαν, ενώ περπάτησαν προς το μέρος τους από την απέναντι πλευρά του δρόμου και πυροβόλησαν τα θύματα από κοντινή απόσταση».

Η πολυτάραχη προσωπική του ζωή

Ο Forbes άρχισε να βγαίνει με την παραγωγό DJ Zinhle στα τέλη του 2014. Αφού έλαβε πολλά βραβεία Hip Hop της Νότιας Αφρικής, η Zinhle υπαινίχθηκε τη σχέση τους γράφοντας στο Twitter "Συγχαρητήρια στον νικητή μου". Το ζευγάρι έχει μια κόρη που ονομάζεται Kairo Olwethu Forbes, που γεννήθηκε το 2015. Τον Αύγουστο του 2015, ο Forbes και η Zinhle χώρισαν αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Forbes φέρεται να απάτησε τη Zinhle με την Bonang Matheba. Καθώς o Forbes και η Matheba αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, αποκάλυψαν τη σχέση τους το 2016. Το Forbes και η Matheba χώρισαν τον Δεκέμβριο του 2017. Ωστόσο, ο Forbes και η Zinhle επανήλθαν μαζί στα τέλη του 2018, αν και αργότερα το 2019 χώρισαν ξανά.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Forbes δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram ανακοινώνοντας τον αρραβώνα του με τη φίλη Nelli Tembe. Στις 11 Απριλίου 2021, η Tembe πέθανε μετά από πτώση από ξενοδοχείο στο Κέιπ Τάουν

Μετά τον θάνατο της Tembe, προέκυψαν αναφορές ότι ο Forbes έπαιρνε ναρκωτικά. Εξέδωσε μια δημόσια δήλωση απαντώντας λέγοντας ότι δεν θα παρασυρόταν στο να αποκαλύψει τα προβλήματά τους ως ζευγάρι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις «μονόπλευρες απόψεις».Η δήλωση του ράπερ ήρθε μετά από ένα ρεπορτάζ του News24, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε δει εικόνες όπου ο Forbes μπορεί να δει να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να σπάσει βίαια μια ξύλινη πόρτα για να μπει στην κρεβατοκάμαρα στο διαμέρισμά τους στο Bryanston του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου κρυβόταν η Tembe. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου 2021, σχεδόν ένα μήνα πριν από το θάνατό της.