Φαίη Σκορδά: «Μιλάμε για ανθρώπους, πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπάρχουν...» - Βαρύ το κλίμα στο Πρωινό μας

«Είναι συγκλονιστικό»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φαίη Σκορδά: «Μιλάμε για ανθρώπους, πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπάρχουν...» - Βαρύ το κλίμα στο Πρωινό μας

Τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία μετέφεραν μέσα από την εκπομπή Πρωινό μας. Μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης μάλιστα μίλησε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης από τον τόπο της καταστροφής και τα λόγια του είναι συγκλονιστικά.

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού ανθρώπων σε περίπου 400 σημεία και η αλήθεια είναι ότι γίνονται πολλά θαύματα, από μωρά μέχρι ηλικιωμένους. Αυτό δίνει ελπίδες σε κάποιους, ακόμη κι αν αυτές ελαχιστοποιούνται» ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης αναφέροντας πως ήδη έχουμε ξεπεράσει τους 30.000 νεκρούς.

Οι συγκλονιστικοί σχολιασμοί στο Πρωινό μας

«Μόνο η σκέψη πως κάποιοι άνθρωποι είναι κάτω από τα συντρίμμια, ζουν και περιμένουν να απεγκλωβιστούν είναι πραγματικά συγκλονιστικό» είπε στη συνέχεια.

«Οι αριθμοί αυτοί, αν σκεφτείς ότι μιλάμε για ανθρώπους, ότι πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπάρχουν ή υπήρχαν ανθρώπινες ζωές, είναι συγκλονιστικό. Ακούς το ρεπορτάζ, σκέφτεσαι τον αριθμό και λες: μα μιλάμε για ανθρώπους τώρα; Συγγνώμη αλλά είναι κάτι πολύ ανθρώπινο» σχολίασε συγκλονισμένη η Φαίη Σκορδά.

«Για να καταλάβετε το μέγεθος, είναι κάτι που το κάνω κι εγώ όταν είμαι κοντά στα συντρίμμια και μετράω σωρούς, όταν λέμε 30.000 νεκρούς, μετρήστε από το 1 μέχρι το 30.000 για να καταλάβετε το μέγεθος της καταστροφής» τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχιαστικό! Η στιγμή που ο Κωστίδης βλέπει νεκρό άνθρωπο μπροστά στα μάτια του

«Είναι η χειρότερη αποστολή της ζωής μου»

Ο δημοσιογράφος νωρίτερα μίλησε στην εκπομπή Σήμερα και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη αποστολή ως την «χειρότερη της ζωής του».

«Είναι η είδηση της καριέρας μου δυστυχώς αυτή η αποστολή, η χειρότερη αποστολή που έχω κάνει στη ζωή μου. Το να λέω εγώ «δεν αντέχω σε αυτό το σημείο, πάμε να φύγουμε»… νομίζω θα μου μείνει χαραγμένη για πάντα. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της Τουρκίας, του αιώνα. Ό,τι και να πω εγώ δεν είναι υπερβολικό», εξομολογήθηκε ο Μανώλης Κωστίδης.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Άκης Παυλόπουλος, ο οποίος είπε: «Κι εμείς αισθανόμαστε περήφανοι για έναν δικό μας λόγο, που είσαι εσύ εκεί που είσαι. Γιατί έχεις αφήσει πολύ μεγάλο αποτύπωμα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση».