«Ρε...Αμάν πια!» - ''Άστραψε και βρόντηξε'' ο Μικρούτσικος με τις ετοιμασίες λίγο πριν τα 40 του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

''Βγήκε'' από τα ρούχα του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ρε...Αμάν πια!» - ''Άστραψε και βρόντηξε'' ο Μικρούτσικος με τις ετοιμασίες λίγο πριν τα 40 του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

40 ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει από την κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και έτσι τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται ξανά στην Αθηνά, καθώς το Σάββατο 18/2 θα τελεστεί το τρισάγιο στη μνήμη του.

Μέσα μάλιστα από το Πρωινό μας την Παρασκευή 17/2 έγιναν γνωστές νέες πληροφορίες για το πως θα διεξαχθεί το μνημόσυνο με το ρεπορτάζ να αναφέρει, πως θα γίνει παρουσία 200 καλεσμένων (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις της Μαρί Σαντάλ λίγο πριν τα 40).

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή θα είναι ιδιωτική, πολύ κοντά με όσα είδαμε να συμβαίνουν και στην κηδεία, χωρίς ωστόσο κρατικούς αρχηγούς, αλλά παρουσία της οικογένειας και όσων μελών, λόγω κορωνοϊού, δε μπόρεσαν να παρευρεθούν στο τελευταίο αντίο.

«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., παρακαλούμε όπως σημειώσετε:

Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Στη συνέχεια της ημέρας και συγκεκριμένα μέσα από το Super Κατερίνα έγιναν γνωστές κάποιες περαιτέρω διαδικασίες, που αφορούν στην προετοιμασία, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να γίνεται έξαλλος με τις τόσες ετοιμασίες, ενώ πιο δίπλα στην Τουρκία υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

Η έκρηξη του Ανδρέα Μικρούτσικου για το μνημόσυνο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

«Ρε ο πυροσβέστης έβγαλε παιδάκι και το αναφέραμε. Έχουμε αυτό το θαύμα και θα ‘χουμε το αν φυλάσσεται η πλαστική σακούλα; Αμάν πια! Έχω τους διασώστες που τίμησαν ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω αυτούς. Δεν θα κριθεί το πράγμα από τη φύλαξη ενός τάφου.

Τους διασώστες τους έχω στην καρδιά μου και ξέρω τι σημαίνει πρώτη, δεύτερη, τρίτη προτεραιότητα. Ένα θεματάκι, μία ανθυποείδηση θα γίνει και σημείο λατρείας. Δεν είπα να λιθοβολήσουμε τους αστυνομικούς αλλά στην καρδιά μου θα βάλω τον διασώστη που βγάζει ένα παιδάκι και ενώνει δύο χώρες που ήταν στα πρόθυρα του πολέμου.

Μη μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ένα κακομαθημένο παιδάκι. Αερίστε λίγο τον χώρο να πάρει το κεφάλι το αεράκι της εποχής και τα προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε με έντονο ύφος ο Ανδρέας Μικρούτσικος.