«Ούτε καν τον ακούμπησα» - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την επίθεση στον συνεργάτη του Κουσουλού

Τι απάντησε ο δημοσιογράφος για την μήνυση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Ούτε καν τον ακούμπησα» - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την επίθεση στον συνεργάτη του Κουσουλού

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας μετά την επίθεσή του στον συνεργάτη του Πέτρου Κουσουλού κατά τη δίκη για την υπόθεση της Πάτρας (δείτε εδώ τη στιγμή που του φώναζε και τον έβριζε, αλλά και εκείνη που πήγε να χειροδικήσει), καθώς η ΕΣΗΕΑ ζητά την καταδίκη του.

Με αφορμή, λοιπόν, όλα αυτά, το πρωί του Σαββάτου 18/2, στην κάμερα του MEGA και στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός εξηγώνατς πως θα καταθέσει μήνυση προς τον ποινοκολόγο, ζητώντας του να απολογηθεί για όλη αυτή την συμπεριφορά στα δικαστήρια.

Το ξεκαθάρισμα του Κουσουλού για την μήνυση στον Κούγια και η απάντησή του

«Τη Δευτέρα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια και θα έχει την ευκαιρία στα δικαστήρια να απολογηθεί για όλα αυτά τα οποία είπε και γι’ αυτή την απρόκλητη επίθεση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, αλλά με την ελευθερία του Τύπου. Εάν φτάσουμε στο σημείο δικηγόροι μέσα στις δικαστικές αίθουσες να επιτίθενται σε δημοσιογράφους, να τους προπηλακίζουν, να επιχειρούν να τους χτυπήσουν, να εξυβρίζουν άλλους δημοσιογράφους χωρίς να κουνιέται φύλλο, τότε νομίζω πως από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της Πάτρας όσοι ασχολούμαστε με την υπόθεση υφιστάμεθα ένα απίστευτο bullying. Αυτό το bullying που θέλει να επιβάλει δεν θα περάσει. Αυτό το διαρκές slap σε δημοσιογράφους δεν θα περάσει. Εάν νομίζει ότι έχει το ακαταδίωκτο ή σε κάθε περίπτωση το ακαταλόγιστο, νομίζω ότι θα διαψευσθεί πολύ σύντομα».

Λίγο αργότερα, όμως, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα ξέσπασμα που οφείλεται στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος αναζητά τρόπους για να τον διαβάλλει και να τον δυσφημίσει. Μάλιστα, επισήμανε πως δεν ακούμπησε ποτέ τον συνάδελφό του.

«Ήταν μια αγανάκτηση, Δεν γνώριζα τον κύριο αυτό και πληροφορήθηκα πως είναι στενός συνεργάτης ανθρώπου που δυσφημεί ακραία την κατηγορούμενη. Ο άνθρωπος του οποίου είναι συνεργάτης, προσπαθεί να “εκβιάσει” με δημοσιεύματα για να μην εμφανιστούν ιατροδικαστές, όπως ο κ. Κραβαρίτης και η κ. Δημακοπούλου», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε λέγοντας:

«Ο άνθρωπος αυτός έφτασε σε σημείο να δυσφημίζει εμένα και να μιλά για υποθέσεις αρχειοθετημένες, ενώ έπρεπε όπως λέει να είμαι κατηγορούμενος. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να αντιδράσω, γιατί ο άλλος δεν τολμάει να εμφανιστεί, να αντιδράσω δικαιολογημένα έτσι. Διάβασα σε site πως χτύπησα κάποιον. Ούτε καν ακούμπησα τον δημοσιογράφο. Μπορεί να είπα φράσεις που αφορούν τον ίδιο και το αφεντικό του, αλλά ήταν δικαιολογημένα. Φυσικά δεν επιχείρησα να του κλείνω τη μύτη, ούτε καν τον ακούμπησα».

Όσον αφορά στις κατηγορίες για φίμωση του Τύπου, κατέληξε: «αν είναι τέτοιου επιπέδου ο Τύπος, όχι απλώς θα τον φιμώσω, θα του κλείσω και φυλακή. Όσοι είναι τέτοιοι δημοσιογράφοι θα πληρώσουν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά από τα ποινικά δικαστήρια».