«Τελευταία φορά µίλησα µαζί του μου είπε...» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Αντώνη στην Μαίρη Παναγάκου πριν την αυτοκτονία του

«Φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εµένα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Τελευταία φορά µίλησα µαζί του μου είπε...» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Αντώνη στην Μαίρη Παναγάκου πριν την αυτοκτονία του

Σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Μαίρη Παναγάκου μετά την αυτοκτονία του γιου της, Αντώνη, καθώς "παλεύει" για να αποκαλύψει την αλήθεια για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την κίνηση απέλπισίας του παιδιού της. Η ίδια, δηλαδή, υποστηρίζει πως δεχόταν bullying και πως κάποια συγκεκριμένα άτομα τον κατηγορούσαν και δεν τον άφηναν να ζήσει έτσι όπως θα ήθελε.

Λίγα 24ωρα μετά την κηδεία του, λοιπόν (δείτε εδώ το τραγικό στιγμιότυπο πάνω από το φέρετρό του), η τηλεμαγείρισσα μίλησε στο περιοδικό Secret και αποκάλυψε δημόσια την τελευταία τους κουβέντα, ενώ δεν δίστασε να ομολογήσει πως μέχρι και εκείνη φοβόταν για τη ζωή της.

Ανατριχιάζει η Μαίρη Παναγάκου

«∆υστυχώς, οι καλοί δεν επιβιώνουν. Σε αυτή τη χώρα η αναξιοκρατία βασιλεύει. ∆εν τον κήδεψα στον Κότρωνα, αλλά στη Σπάρτη, γιατί φοβόµουν µη βανδαλίσουν το µνήµα του» δηλώνει η Μαίρη Παναγάκου και σοκάρει.

«Ο γιος µου θέλησε να κάνει την ανατροπή και να κάνει πράγµατα που θα βοηθούσαν περισσότερο τα παιδιά του χωριού. Ήθελε να συµµαζέψει τις εκκλησίες, µε τις οποίες του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται. Έγινε επίτροπος των εκκλησιών και δώρισε το πνευµατικό κέντρο, που ήταν ιδιωτική δωρεά τελείως, ώστε να µπορούν τα παιδιά του χωριού, µετανάστες τα περισσότερα, να έχουν κάποια δυνατότητα για περισσότερη µόρφωση», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εµένα. Φοβόταν ότι µπορεί να πετάξουν κάτι µέσα στον χώρο µας και να µας ενοχοποιήσουν. ∆εν µπορούσε να περάσει από έναν συγκεκριµένο χώρο, όπου όλοι αυτοί οι κουτσοµπόληδες µονίµως όλη µέρα έκαναν σχέδια και έβγαζαν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν εναντίον µου και εναντίον του Αντώνη και πώς θα µας κάνουν µεγαλύτερη ζηµιά. Μόνο µε εµάς ασχολούνταν».

Μαίρη Παναγάκου

«Τελευταία φορά µίλησα µαζί του τη ∆ευτέρα στις 2 το µεσηµέρι. Μου είπε ότι ήθελε ένα σάντουιτς. Του το έφτιαξα και το έφαγε. Καθάριζε το σπίτι του και έβγαλε πολλά σκουπίδια. Τον ρώτησα αν θα βάλει πλυντήριο και µου είπε “ίσως αύριο”. Στη συνέχεια του είπα: “Φεύγω, Αντώνη, και θα έρθει σε λίγο ο κύριος Νίκος να καθίσει µαζί σου”. Μου είπε: δεν χρειάζεται να έρθει», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης τα είχε οργανώσει όλα. Την ώρα που γύριζα από το Γύθειο µε πήρε τηλέφωνο κάποιος και µου είπε ότι µόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε “αντίο” και ότι άκουσε τον πυροβολισµό. ∆εν µπόρεσα να τον δω, γιατί ήταν χτυπηµένος στο κεφάλι, δεν θα το άντεχα» .

«Τον έντυσα γαµπρό στην κηδεία. Όλα ήταν άσπρα, πολλά λουλούδια, και µοιράστηκαν κουφέτα και γλυκά. Μέσα σε δύο µήνες έχασα όλη µου την οικογένεια. Ο σύζυγός µου πέθανε στις 8 ∆εκεµβρίου του 2022 έπειτα από µια 18χρονη, επώδυνη ασθένεια, εγκεφαλικά και καρκίνο. Αµέσως πέθανε ένας αδελφικός του φίλος από ανακοπή και σε λίγες µέρες και η άλλη επίτροπος που ήταν µαζί, από καρκίνο. Όλα είναι βαριά, δεν µπορώ να τα αντέξω», εξομολογήθηκε έπειτα

«Εγώ έχω σκοπό να αποκαλύψω και να τιµωρηθούν όσοι τον πίκραναν και τον εξώθησαν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό για τη µνήµη του, καθώς ήταν έντιµος άνθρωπος. Ο Αντώνης θεωρώ ότι τα είχε ετοιµάσει όλα από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν πήγε να βρει το δίκιο του στο Πρωτοδικείο Γυθείου για µια υπόθεση στην οποία είχε αθωωθεί και εγκαλούσε 9 κατηγορουµένους για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση».

«Ο πρόεδρος των πρωτοδικών, αντί να ασχοληθεί µε τις κατηγορίες εναντίον τους, µε την τεχνική του συνηγόρου οδηγήθηκε στο να επανεξετάσει την αθωωτική απόφαση υπέρ του Αντώνη. Αυτό τον έκανε να εκραγεί στο δικαστήριο, αντιλαµβανόµενος την αδικία και την κακή διεξαγωγή της δίκης, και απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και τον συνήγορο ζητώντας τους δικαιοσύνη. Στη µνήµη του γιου µου, θα παλέψω να αλλάξουν κάποια πράγµατα σε αυτόν τον τόπο, ώστε η θυσία του να µην πάει χαµένη», κατέληξε.