Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διέρρευσαν φωτογραφίες από το τρισάγιο στο Τατόι - Τι αναγράφεται στο μνήμα του

Λύθηκε το μυστήριο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το Σάββατο 18/2 πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο των 40 ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (δείτε εδώ τι συνέβη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών) και το πρωί της Κυριακή 19/2, κατά τις 11:00 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται φίλοι και συγγενείς για να τιμήσουν την μνήμη του στο Τατόι όπου πραγματοποιήθηκε και το τρισάγιο.

Η κάμερα του youweekly.gr εντόπισε την σύζυγό του Άννα Μαρία, την Μαρί Σαντάλ και την Ολυμπία στα αμάξια που επέβαιναν, ωστόσο το κανάλι του ALPHA μετέδωσε όλες τις πληροφορίες για την άφιξή τους στην περιοχή.

Άννα Μαρία τεώς βασιλιά Κωνσταντίνου

Μαρί Σαντάλ Ολυμπία

Τι αναγράφεται στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Όλα τα μέλη της οικογένειας έφτασαν με τρία μαύρα βανάκια και στο πρώτο επέβαιναν ο Παύλος με τη σύζυγο του Μαρί Σαντάλ, ενώ στο δεύτερο η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα -Μαρία μαζί με τις αδελφές του Ειρήνη και Σοφία. Στο τρίτο βαν βρίσκονταν τα υπόλοιπα μέλη.

Μυστήριο, όμως, μέσα σε όλο αυτό αποτελούσε και η επιγραφή στο μνήμα τους τέως βασιλιά, η οποία τοποθετήθηκε χθες (18/2) εκεί και κανείς δεν γνώριζε εάν πέρα από το όνομά του, την γέννηση και τον θάνατό του, θα αναγράφονταν και η περίοδος κατά την οποίο διετέλεσε ως βασιλιάς της Ελλάδας.

Η λύση δόθηκε μέσα από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια μας και όπως φαίνεται σε πρώτο επίπεδο αναγράφεται: «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων» και λίγο πιο κάτω οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου και η λέξη «Ολυμπιονίκης».

Υπάρχει, όμως, και ένα δεύτερο κείμενο: «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ», αναγράφεται συγκεκριμένα στην μαρμάρινη πλάκα. Πρόκειται για απόσπασμα από την επιστολή Α' του Αποστόλου Ιωάννου.