Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σύσσωμοι στη Μητρόπολη για το μνημόσυνο - Με σκυφτό κεφάλι η κόρη του Παύλου

Τα πρώτα πλάνα από την τελετή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Σάββατο 18/2, πραγματοποιείται το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ήδη έχουν καταφθάσει στην Ιερά Μητσόπολη Αθηνών η οικογένειά του, αλλά και πολλοί φίλοι και συγγενείς, οι οποίοι ανέρχονται στους 250 προσκεκλημένους γενικότερα. Ανάμεσά τους δεν βρίσκονται αυτή τη φορά γαλαζοαίματοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως γύρω από την εκκλησία αλλά και την περιοχή υπάρχει αστυνομία και τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά.

Στις 11:00 ακριβώς, λοιπόν, κατέφτασαν στην εκκλησία η σύζυγός του, Άννα Μαρία και τα πέντε παιδιά τους, καθώς και οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μαζί με την επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη.

Τα πρώτα πλάνα και οι φωτογραφίες από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο Παύλος έφτασε πρώτος από όλους συνοδευόμενος από την Μαρί Σαντάλ και ακολούθησαν ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Φίλιππος με την Nina Flohr. Εντύπωση βέβαια έκαναν για άλλη μία φορά τα παιδιά του Γλύξμπουργκ, ντυμένα στα μαύρα, με την κορη του να περπατά σκυφτή (δείτε εδώ ποιος είναι ο σύντροφός της).

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο καλεσμένοι

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο άφιξη

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο φωτογραφίες

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο εγγόνια

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο οικογένεια

Η απόφαση του Παύλου μια μέρα πριν την τελετή

Τα αρχικά του πλάνα για την παραμονή του στην Ελλάδα άλλαξε ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος κι όπως φαίνεται θα είναι μικρότερη από αυτή που είχε προγραμματίσει αρχικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News από το στενό του περιβάλλον, ο 56χρονος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ θα φύγουν είτε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, δεν θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη αλλά στο Λονδίνο, πιθανότατα για να οργανώσουν τη δεξίωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου (δείτε εδώ την ανακοίνωση της οικογένειας) και θα βρεθούν και πάλι στη Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου.

«O Παύλος δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Όταν έρθει η στιγμή θα μιλήσει. Η αλλαγή στο πρόγραμμά του έγινε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο συνηθίζεται», δήλωσε στο Mega το περιβάλλον του Παύλου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Live News, όλα είναι εντάξει για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. «Πάντα η Αθήνα είναι όμορφη, δεν υπάρχει θέμα. Σκέφτομαι να την επισκέπτομαι συχνά», δήλωσε χαρακτηριστικά.