Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σίγουρα θα ήθελα...» - Οι δηλώσεις της πολιτικού για την Ελλάδα

Όλα όσα είπε στο "Καλύτερα δεν γίνεται"

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σίγουρα θα ήθελα...» - Οι δηλώσεις της πολιτικού για την Ελλάδα

Το μεσημέρι της Κυριακής(19/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» βρέθηκε καλεσμένη Όλγα Κεφαλογιάννη. Η γνωστή πολιτικός, που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί για την υπόθεση της Εύας Καϊλή (δείτε εδώ τα λόγια της) μίλησε για όλους και για όλα χωρίς κανέναν δισταγμό.

Πιο συγκεκριμένα, Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην πολιτική της δράση και μεταξύ άλλων απάντησε στο ενδεχόμενο να δει μια μέρα τον εαυτό της, ως την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας.

Οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη για την πολιτική και όχι μόνο

«Αυτό ούτε να σου το απαντήσω μπορώ, ούτε είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο σκέφτομαι εγώ τον εαυτό μου. Σίγουρα θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα μία γυναίκα πρωθυπουργό, διότι σε χώρες που είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς ως κοινωνίες, όπως οι σκανδιναβικές, έχουν δεδομένο ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι σε ανώτατα αξιώματα. Εμείς είμαστε ακόμα λίγο πίσω σε αυτά» αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του να είναι περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στην οικονομία είναι κάτι που εμένα με απασχολεί πολύ. Νομίζω ότι όλες εμείς που είμαστε δημόσια πρόσωπα πρέπει να λειτουργούμε ως πρότυπα και ως κίνητρο για τις υπόλοιπες. Και αυτές που είναι ηλικιακά κοντά μας αλλά και σε αυτές που έρχονται» επισημαίνει αμέσως μετά.

«Θα ‘θελα πάρα πολύ η κόρη μου να έχει πραγματικά τις ίδιες ευκαιρίες με τον αδελφό της. Δεν θέλω να αισθάνονται ότι υπάρχουν στεγανά και ότι περιορίζονται οι φιλοδοξίες» τονίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η αλήθεια είναι ότι το φύλο περιορίζει, όσο κι αν προσπαθούμε να πούμε το αντίθετο. Δυστυχώς, το έχουμε υποστεί όλες μας αυτό» αναφέρει κλείνοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη.