Στο νοσοκομείο ο Νίκος Δένδιας - Τι συνέβη

Δεν είναι κορωνοϊός!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Ιδιωτικό θεραπευτήριο επισκέφθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης (21/2) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Διαβάστε επίσης: Ασύλληπτο περιστατικό στην Φλώρινα - Νοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφάνιζε τις τελευταίες ημέρες συμπτώματα βαρέως κρυολογήματος, την ώρα που τα τεστ για κορωνοϊό έβγαιναν αρνητικά.

Η εξέλιξη της υγείας του Νίκου Δένδια

Οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις στον κ. Δένδια, του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και αποχώρησε για την οικία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια το τελευταίο διάστημα, με τον οργανισμό του να καταπονείται.

Δεν παραβρέθηκε στο δείπνο

Ο Νίκος Δένδιας λόγω της κατάστασης της υγείας του, δεν παραβρέθηκε και στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, το απόγευμα της Δευτέρας.

Λίγα λόγια για τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας

  • Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 7 Οκτωβρίου 1959. Κατάγεται από τους Παξούς, με απώτερη καταγωγή από το Βουνό Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου.
  • Παρακολούθησε τα μαθήματα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας. Μετά από εξετάσεις του δόθηκε υποτροφία χάρη στην οποία έγινε μαθητής του Κολεγίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978.
  • Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως εργαζόταν στη Βιομηχανία «Γ. Σαράντης ΑΒΕΕ» και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1983 με Άριστα.
  • Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου παρακολούθησε μαθήματα Ναυτικού και Ασφαλιστικού Δικαίου στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου (UCL) και Εγκληματολογίας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).
  • Το 1984 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Laws - LL.M.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
  • Το 1985 κατατάχθηκε στο Στρατό, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στο πεζικό.
  • Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.
  • Ομιλεί αγγλικά και ιταλικά.