«Δυστυχώς...» - Βυθισμένος στο πένθος ο Μπουράκ Χακί

Τα σπαρακτικά του λόγια για τον σεισμό την Τουρκία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Δυστυχώς...» - Βυθισμένος στο πένθος ο Μπουράκ Χακί

Ο Μπουράκ Χακί με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Η Γέφυρα" στον ANT1 που πραγματοποιήθηκε χθες 22/2 (δείτε τα νούμερα τηλεθέασης), μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι δηλώσεις του Μπουράκ Χακί για τον σεισμό στην Τουρκία

«Ήταν μια πραγματικά μεγάλη τραγωδία. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε για 43.000 ανθρώπους, αλλά σίγουρα θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα έχουν σκοτωθεί. Είμαστε σε μια ζώνη σεισμών και θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη γνώση και να φτιάξουμε νέα και ισχυρότερα κτίρια», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς μέλη της οικογένειας μιας φίλης μου, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας σώθηκε. Ένας γνωστός μου μουσικός έχασε 16 ανθρώπους. Χάσαμε και έναν ποδοσφαιριστή, μέσα στους τόσους νεκρούς».

Ευχαριστούμε την Ελλάδα που μας βοήθησε αλλά και όλες τις χώρες που ήρθαν και μας βοήθησαν», είπε συγκινημένος.

Δείτε επίσης: Survivor all star Τουρκίας: Άλλοι ''σπάραξαν'' στο κλάμα και άλλοι αποχώρησαν - Η σοκαριστική στιγμή που ο Ατζούν ανακοινώνει το σεισμό

Δίπλα στους πληγέντες ο ηθοποιός

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει τα τελευταία 100 χρόνια και έγιναν δύο στη σειρά διαφορετικοί την ίδια μέρα. Περίπου 6.000 κτίρια κατέρρευσαν ολοσχερώς. Είναι μία καταστροφή και όπως ξέρετε έχει πολύ κρύο, με μείον βαθμούς Κελσίου, έτσι χρειαζόμαστε πολλή βοήθεια για να τους σώσουμε.

Τα ξαδέρφια της συντρόφου μου, έξι άτομα μάθαμε από τις ειδήσεις ότι σκοτώθηκαν και σώθηκε μόνο η κόρη, οι υπόλοιποι είναι νεκροί. Φυσικά κι εκείνη έκλαιγε όλη μέρα χθες, πρόκειται για μεγάλη τραγωδία.

Προσπαθούμε ναι, είμαστε στην Κωσταντινούπολη, κάποιοι φίλοι μας δουλεύουν σε κοινωνικές υπηρεσίες και προσπαθώ να συνεργαστούμε αλλά για παράδειγμα στην πόλη Χατάι που έχει μεγάλο αριθμό πληθυσμού, όλοι οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει. Έχουν χαλάσει τα αεροδρόμια, έχουν γκρεμιστεί δεν υπάρχουν πτήσεις σήμερα προσπαθούν να φτάσουν εκεί με πλοία και άλλους τρόπους», είπε ο Μπουράκ Χακί.