Survivor all star Τουρκίας: Άλλοι ''σπάραξαν'' στο κλάμα και άλλοι αποχώρησαν - Η σοκαριστική στιγμή που ο Ατζούν ανακοινώνει το σεισμό

Οι αντιδράσεις των παικτών για τη χώρα τους

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Survivor all star Τουρκίας: Άλλοι ''σπάραξαν'' στο κλάμα και άλλοι αποχώρησαν - Η σοκαριστική στιγμή που ο Ατζούν ανακοινώνει το σεισμό

Η απόλυτη καταστροφή βλέπουμε να έχει συμβεί στη γειτονική Τουρκία με το φονικό σεισμό, που χτύπησε τη χώρα να έχει αφαιρέσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ζωές, ενώ παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που θα μείνει αναμένεται να είναι τραγικό.

Φυσικά η αλληλεγγύη είναι πολύ μεγάλη, καθώς βλέπουμε να παρέχεται βοήθεια τόσο από την Ελλάδα, όσο και άλλες περιοχές, που έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιηθούν σύντομα (δείτε εδώ το νέο σεισμό, που χτύπησε την Τουρκία).

Οι αντιδράσεις της ανθρωπότητας είναι όλες σοκαριστικές, όπως εξίσου σοκαριστική ήταν η στιγμή, που ο Ατζούν Ιλιτζαλί ανακοίνωσε στους Τούρκους παίκτες του Survivor all star, όσα συνέβησαν στη χώρα τους.

Η στιγμή που ο Ατζούν Ιλιτζαλί ανακοίνωσε στους Τούρκους παίκτες του Survivor το φονικό σεισμό

«Ζούμε μια δύσκολη περίοδο», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες του Survivor ο Ατζούν Ιλίτζαλι.

Συγκλονίζουν τα λόγια των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν στην Τουρκία

Το απόγευμα της Τρίτης (14/2) στο δελτίο ειδήσεων του Star, μίλησε ο εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής των διασωστών της ΕΜΑΚ, στον φονικό σεισμό της Τουρκίας, που έφτασε τα 7,8 ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός Τουρκία: «Δεν αντέχω σε αυτό το σημείο, να φύγουμε...» - Συντετριμμένος ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ

Πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ επέστρεψαν από τη γειτονική χώρα, με τις μνήμες τους να είναι γεμάτες από δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες στιγμές αφού κατάφεραν να σώσουν αρκετούς μέσα από τα χαλάσματα.

«Αποτελέσαμε τον πρώτο πυρήνα συντονισμού για τις διεθνείς δυνάμεις. Στο πρώτο σημείο που φτάσαμε, επειδή όλες οι καταρρεύσεις ήταν στο πεζοδρόμιο, σπάσαμε σε τέσσερα σημεία και δουλεύαμε ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία ενώ ήμασταν για ένα», ανέφεραν σε συνέντευξή τους.

«Το συναίσθημα που θα με συντροφεύει στο υπόλοιπο της ζωής μου ήταν οι φωνές των ανθρώπων στα χαλάσματα. Ήταν φωνές ζωντανών – πεθαμένων. Και αυτές οι φωνές σιγά σιγά έσβηναν», είπε από την πλευρά του ο Σωκράτης Δούκας, γιατρός και επικεφαλής της ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ.