Eurovision 2023: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί - Σε τι θέσεις δείχνουν τα στοιχήματα Ελλάδα και Κύπρο

Ξεκίνησαν ήδη από τώρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2023: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί - Σε τι θέσεις δείχνουν τα στοιχήματα Ελλάδα και Κύπρο

Πλησιάζει σιγά σιγά η έναρξη της Eurovision 2023, με το Λίβερπουλ να προετοιμάζεται πυρετωδώς, μιας και οι ημερομηνίες των δύο ημιτελικών και του μεγάλου τελικού είναι 9,11 και 13 Μαΐου. Τα τραγούδια όλων των χωρών δεν έχουμε ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει τα στοιχήματα.

Το μεγάλο φαβορί στη φετινή Eurovision και τα στοιχήματα για Ελλάδα - Κύπρος

Ειδικότερα, μετά την περυσινή πρωτιά των Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» μεγάλο φαβορί είναι φέτος η Ουκρανία, με το συγκρότημα TVORCHI και το κομμάτι με τίτλο «Heart Of Steel» -δείτε εδώ τον κούκλο που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία.

Τα στοιχήματα δείχνουν τη Σουηδία στη δεύτερη θέση, παρόλο, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το τραγούδι της ενώ την τρίτη θέση παίρνει η Νορβηγία, ενώ Φιλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν την πεντάδα.

Όσον αφορά την Ελλάδα ο Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say» πλασάρεται στην 34η θέση, ενώ η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το κομμάτι «Break A Broken Heart» στην 20η θέση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το σκάνδαλο με τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας

Μπορεί ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Eurovision του 2023 να έχει ήδη επιλεχθεί (δείτε εδώ την συγκινητική ιστορία πίσω από το κομμάτι του), ωστόσο έχει ξεσπάσει ένα σκάνδαλο γύρω από την συμμετοχή του και η "αντίπαλός" του, Melissa Mantzoukis έστειλε μέχρι και εξώδικό στην ΕΡΤ και έφτασε την υπόθεση στα άκρα (δείτε εδώ τι ζητά από το κανάλι).

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια θεωρεί πως ο κρατικός σταθμός δεν φέρθηκε τίμια και κατέληξε να "μαγειρεύει" τα ποσοστά της ψηφοφορίας ώστε να βγει ο 16χρονος κινητής και να φανεί πως ήταν δίκαιο. Παρόλα αυτά, η ίδια η ΕΡΤ εξηγεί πως αυτό έχει πλέον διαλευκανθεί και προχώρησε μάλιστα και σε σχετική ανακοίνωση, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13/2 στο Breakfast at Star.

«Ας σημειωθεί δε εξάλλου ότι θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε ενέργειά σας δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, δεδομένου αφ’ ενός μεν του υψηλού κόστους με το οποίο έχει επιβαρυνθεί η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό, αφ’ ετέρου δε των στενών χρονικών ορίων που τάσσονται από τους κανονισμούς της EBU για την αποστολή μιας ολοκληρωμένης συμμετοχής της χώρας μας στον ανωτέρω διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου και του video clip. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι επικυρωμένα αντίγραφα των οικείων πρακτικών είναι στη διάθεσή σας», αναγραφόταν χαρακτηριστικά.

«Η ΕΡΤ δεν τήρησε τη διαδικασία και ουσιαστικά σε κάποια πράγματα μας επιβεβαιώνει», σχολίασε τότε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης.