«Η Μαρί Σαντάλ χάνει σιγά-σιγά τις δυνάμεις της, η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη...» - Στο φως το άγνωστο δράμα της συζύγου του Παύλου

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και έχει ανακοινωθεί πως πρόκειται να δημοσιευθεί σύντομα το βιβλίο της Μαρί Σαντάλ, της συζύγου του γιου του έκπτωτου, Παύλου Γλύξμπουργκ, με τίτλο "Παρ' ολίγον Βασίλισσα" (δείτε εδώ την ανάρτησή της για τον θάνατό του).

Σε αυτό η ίδια, ο έρωτας της ζωής της, αλλά και πρόσωπα από το στενό τους περιβάλλον μιλούν για την ζωή τους, για τη δύναμη του χρήματος σε αυτή, αλλά και τις αποφάσεις του Κωνσταντίνου πριν και μετά το δημοψήφισμα. Μάλιστα, υπάρχει και ένα σημείο, το οποίο διέρρευσε μέσα από την κάμερα του MEGA, στο οποίο αναγράφεται μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε το ζευγάρι.

Το άγνωστο δράμα της Μαρί Σαντάλ

Πρόκειται για τη στιγμή που η Μαρί Σαντάλ θα έφερνε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, όπου κατά τη διάρκεια της γέννας παρουσίασε αιμορραγία, δίχως να μπορούν να την σταματήσουν, με τους αγαπημένους της να ανησυχούν πως δεν θα τα κατάφερνε.

«Η ώρα περνάει. Η Μαρί-Σαντάλ χάνει σιγά-σιγά τις δυνάμεις της. Η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη. Η απειλή για την ζωή της γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αγωνία φυσικά αρχίζει να σφίγγει την καρδιά του Παύλου, καθώς ο χρόνος κυλάει βασανιστικά και δεν του αναγγέλλει κανείς την ευχάριστη είδηση που περιμένει», περιγράφεται σε απόσπασμα του βιβλίου της συγκεκριμένα.

Αξίζει να αναφερθεί, όμως, πως η ίδια έφερε στον κόσμο τον Οδυσσέα Κίμωνα, απέκτησε και πέμπτο παιδί και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη σχεδίαση παιδικών ρούχων. «Οι γονείς δεν πρέπει να ντύνουν τα παιδιά τους με ρούχα μεγαλίστικα. Το σωστό είναι να τηρείται η παιδικότητα και να μην είναι τα παιδικά ρούχα απομιμήσεις των μεγάλων», αναφέρεται σε άλλο σημείο του βιβλίου.

Τέλος, με τα στοιχεία και τα λόγια της στο βιβλίο, φαίνεται πως εκείνη δεν είχε ποτέ ανάγκη να γίνει βασίλισσα για να ζει σε παλάτια και ανάκτορα και πλέον είναι αποφασισμένη μαζί με τον άντρα και τα 5 παιδιά τους να επισκέπτονται πιο συχνά την Ελλάδα και να την μάθουν καλύτερα (δείτε εδώ το νεοκλασικό σπίτι που φημολογείται ότι αγόρασε στην καρδιά της Πλάκας).