Με έξι κρεβατοκάμαρες στην καρδιά της Πλάκας - Το νεοκλασικό σπίτι που φημολογείται ότι αγόρασε ο Παύλος Γλύξμπουργκ

Είναι διώροφη μονοκατοικία!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Μια μονοκατοικία στην Πλάκα, στην περιοχή των Αέρηδων, λέγεται ότι αγόρασε μετά από σκέψεις, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος Γλύξμπουργκ.

Διαβάστε επίσης: Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε ποια περιοχή θα μείνουν στην Ελλάδα ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ - Η απόφαση τους μετά την κηδεία

Ο Παύλος είχε γίνει γνωστό ότι ψάχνει όχι ένα, αλλά δύο ακίνητα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε Αθήνα και Σπέτσες (δείτε εδώ την βίλα).Τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι το ακίνητο που κατέληξε τελικά στην Αθήνα ο Παύλος Γλύξμπουργκ βρίσκεται στην Πλάκα και κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το σπίτι στην Πλάκα που θέλει να αγοράσει ο Παύλος Γκυξμπουργκ

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως διαψεύδεται. Είναι όμως γνωστό ότι η Πλάκα είναι μία από τις περιοχές στην οποία αναζητούσε σπίτι. Το συγκεκριμένο ακίνητο, η αξία του οποίου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, είναι διώροφη μονοκατοικία. Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Όπως έκανα γνωστό στην εκπομπή του MEGA, «Live News» το μεσημέρι της Πέμπτης (23/3), δεν είναι γνωστό αν ο Παύλος έχει καταλήξει στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Η αμύθητη περιουσία του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

Αμύθητη είναι η περιουσία του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, με το ζευγάρι να έχει επενδύσεις, καταθέσεις και ακίνητα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους να το περνάνε στην πρωτεύουσα των ισχυρών Νέα Υόρκη και την πόλη των εφοπλιστών το Λονδίνο, ωστόσο σκέφτονται να μετακομίσουν στην Ελλάδα (δείτε εδώ σε ποια περιοχή).

Ο πεθερός του Παύλου έχει περιουσία πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολαρίων που του τα έφεραν η επενδυτική του εταιρεία και τα duty free που έχει αι μάλιστα είναι μεγαλομέτοχος στην ναυαρχίδα του Παύλου την Ortelius Capital Partners.

«Η Ortelius, ένας όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων που ειδικεύεται σε αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ιδρύθηκε το 2002 από τους Peter DeSorcy και την Αυτού Υψηλότητα Πρίγκιπα Παύλο. Οι εντολείς της εταιρείας έχουν πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση διαφόρων εναλλακτικών επενδυτικών οχημάτων και στη δημιουργία ιδιόκτητων επιχειρήσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί και με άλλους επενδυτικούς οίκους ενώ στο βιογραφικό του αναφέρεται:

Ο διάδοχος Παύλος είναι σύμβουλος επενδύσεων, συνιδρυτής πολλών επενδυτικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένων των Brigantine, Ortelius Capital Partners, Ivory Capital Group και Griphon Asset Management.Με τις επιχειρήσεις ασχολείται και η Μαρί Σαντάλ που έχει την δική τους επιχείρηση παιδικών ρούχων και αυτή αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ως πριγκίπισα και για το μάρκετινγκ χρησιμοποιεί τα social media.

Η συνολική περιουσία είναι 2,5 δισεκατομμύρια και άλλοι την αποδίδουν στην προίκα της Μαρί και άλλοι λένε πως τα λεφτά από τις επιχειρήσεις φαίνεται πως άρχισαν να ρέουν έτσι το ζεύγος έχει πάρει πολλά ακίνητα στην Βρετανία και τουλάχιστον ένα από ένα εξοχικό στις Μπαχάμες και την Νέα Υόρκη.

Κατά τον εκσυγχρονισμό του σπιτιού για τη μεγάλη μετακόμισή τους από το Λονδίνο στο Μανχάταν, η Μαρί Σαντάλ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φρανσουά Κατρούξ για να εκπληρώσει το όραμά της. «Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο του 1913, αλλά ένιωσα ότι θα έπρεπε να απογυμνωθεί πολύ για να δείξω την πραγματική ομορφιά των ‘’οστών’’ του σπιτιού, τίποτα πολύ φασαριόζικο».

Μάλιστα, και η Μαρία-Ολυμπία βγάζει εκατομμύρια από τα social media και το μόντελινγκ. Η συνολική περιουσία του ζεύγους Παύλου και Μαρί με μέτριες εκτιμήσεις ξεπερνάει τα 2,5 δις.

Συγκεκριμένα, έχουν στην κατοχή τους εξοχική κατοικία στο πανάκριβο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, την οποίαν απέκτησαν έναντι 17.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έπαυλη 1.200 τ.μ. Στο Λονδίνο, το σπίτι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκεται σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της πόλης, κοντά στην έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς η οποία έχει αποτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Στη Βρετανία όμως διαθέτουν και δύο εξοχικές κατοικίες: Η πρώτη είναι ένας πύργος – κατοικία σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων στην κομητεία του Γιορκ. Η δεύτερη οικία βρίσκεται στο Κοτσγουόλντς. Η Μαρία – Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Σαντάλ, μένει σε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σόχο, ενώ οι Παύλος και Μαρί Σαντάλ απέκτησαν πρόσφατα και ένα νέο εξοχικό καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στα Χάμπτονς.