Μεγάλη ανησυχία για το Δημήτρη Μελισσανίδη - Έπιασε φωτιά το ιδιωτικό αεροσκάφος που επέβαινε

Τι συνέβη εν τέλει;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια δυσάρεστη και παράλληλα πολύ ανησυχητική εξέλιξη έγινε γνωστή για το Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Πρόεδρο και ισχυρό άντρα της ΑΕΚ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της ομάδας με τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα του Σαββάτου 25/2.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μελισσανίδης επέβαινε την Παρασκευή 24/2 στο ιδιωτικό του jet, όταν αυτό ξαφνικά έπιασε φωτιά και έτσι ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει απότομη προσγείωση στο Βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που κυκλοφορούν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεπιβάτες του είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα ο Πρόεδρος το Σάββατο κατάφερε να δώσει το παρόν στην Opap arena (δείτε εδώ τις χαρές που είχε πριν λίγους μήνες η οικογένειά του).

Το ατύχημα του Δημήτρη Μελισσανίδη με το αεροπλάνο του

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης (Νίκαια, 8 Μαρτίου 1951) είναι Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος των ΟΠΑΠ και Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ελλάδα με σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη βόρεια Αφρική.

Η καταγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι από το χωριό Ζέλετσα του Καρς, στο οποίο πήγαν οι πρόγονοί του το 1878, μετακινηθέντες εκεί από την Αργυρούπολη (Κιμισχανά) της Χαλδίας. Γεννήθηκε στη Νίκαια[1] της Αττικής αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο, του Ζώρα Μελισσανίδη, για το βίο του οποίου ο Τάσος Κοντογιαννίδης έγραψε το βιβλίο "Ο Ζώρας του Πόντου"

Το ψευδώνυμό που του έχει αποδοθεί είναι Τίγρης. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τίτλος που δόθηκε για πρώτη φορά από τον 15ο αιώνα.Ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες με μια σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό, το 1975. Το 2000 ίδρυσε την Aegean Marine Petroleum.

Η εταιρεία προμηθεύεται το προϊόν από διάφορες πηγές (όπως τα διυλιστήρια, παραγωγούς πετρελαίου και εμπόρους) και μεταπωλεί σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς τομείς της ναυτιλίας, καθώς και κορυφαίες γραμμές κρουαζιέρας.

Επιχειρηματική επιτυχία του Δημήτρη μελισσανίδη έχει θεωρηθεί ήταν η εισαγωγή της εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network Inc. (AMPNI) στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης. Τον Αύγουστο του 2006, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πούλησε 11.303.031 μετοχές και της AMPNI και αποχώρησε από την εταιρεία, για να ασχοληθεί με τις άλλες εταιρείες του Προσφορά των Δημήτρη και Ιάκωβου Μελισσανίδη είναι η ανέγερση του Μελισσανίδειου Μελάθρου, στην Παναγία Σουμελά, στο όρος Βέρμιο Ημαθίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα τους Ζώρα.

Με τη γυναίκα του, Τζένη, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο.