«Μου είπαν ότι έχω...» - Συγκλονίζει η Γωγώ Φαρμάκη για την περιπέτεια υγείας της 

«Οδηγούσα και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά, είχα 220 παλμούς...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μου είπαν ότι έχω...» - Συγκλονίζει η Γωγώ Φαρμάκη για την περιπέτεια υγείας της 

Με τον σύνδρομο wolff parkinson white διαγνώσθηκε πριν μερικούς μήνες η Γωγώ Φαρμάκη και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, κάτι που είχε αποκαλύψει με μια ανάρτησή της μέσα από το νοσοκομείο -δείτε την εδώ.

Η ίδια μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας 27/2, μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε φυσικά στη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε πριν λίγο καιρό.

Η αποκάλυψη της Γωγώς Φαρμάκη για την περιπέτεια υγείας της

«Είναι ένα σύνδρομο, το οποίο είχα εκ γενετής. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχα μια δύσπνοια, έλεγα εντάξει δεν θα είναι κάτι, θα έχω άγχος. Ώσπου πριν από περίπου έναν μήνα, οδηγούσα και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά, είχα 220 παλμούς. Μου είπαν ότι έχω αυτό το σύνδρομο. Μπήκα για επέμβαση και ακολουθώ μια φαρμακευτική αγωγή. Αυτό πέρασε, δεν είναι ότι σε βάθος χρόνου θα δεις το αποτέλεσμα. Από την επόμενη μέρα ανέπνεα και έκανα τις προπονήσεις μου» ανέφερε η Γωγώ Φαρμάκη.

Τι είναι το σύνδρομο Wolff Parkinson White

Το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) είναι διαταραχή που οφείλεται σε συγκεκριμένο τύπο προβλήματος με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που οδηγεί σε συμπτώματα. Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό παλμό, αίσθημα παλμών, δύσπνοια, ζάλη ή συγκοπή. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί καρδιακή ανακοπή. Ο πιο κοινός τύπος ακανόνιστου καρδιακού παλμού που εμφανίζεται είναι γνωστός ως παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία. Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων.