Της μοίρας το παιχνίδι: Φιντιρίκος και Δαλάκα θα ταξίδευαν με την αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη

Τι συνέβη και δεν επιβιβάστηκαν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Της μοίρας το παιχνίδι: Φιντιρίκος και Δαλάκα θα ταξίδευαν με την αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη

Οι Αρχές ερευνώντας τις πρώτες πληροφορίες για το τι μπορεί να οδήγησε στη σφοδρότατη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, προσπαθούν να φέρουν στο φως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο, ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία. Η απόσταση από τη Λάρισα μέχρι το σημείο όπου συνέβη η τραγωδία είναι περίπου 20 χλμ.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 50....

Παραλίγο να επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία Φιντιρίκος και Δαλάκα

Η Κατερίνα Δαλάκα και ο Δημήτρης Φιντιρίκος είχαν εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Κατερίνη για να επισκεφθούν το πατρικό σπίτι της αθλήτριας, με σκοπό να πάρουν το αυτοκίνητο της που είχε αφήσει στους γονείς της. Τελευταία στιγμή όμως το ταξίδι τους ακυρώθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του επιχειρηματία.

Δείτε επίσης: «Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών, προσπάθησα να βρώ, δεν το βρήκα» - Συγκλονίζει νεαρός επιβάτης

Φιντιρίκος Δαλάκα Tέμπη

Οι τελευταίες πληροφορίες για τις απανθρακωμένες και διαμελισμένες σορούς

Συγκλονιστικές δηλώσεις για τους διαμελισμένους και απανθρακωμένους έκανε η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή έξω από το νοσοκομείο Λάρισας.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, αλλά και την υπηρεσιακή γραμματέα, την κ. Γιαβή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το νοσοκομείο, τον διοικητή, και τον πουρό υγείας που βρίσκεται εδώ, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που αυτή τη στιγμή έχει επωμισθεί, μαζί με εμάς το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών».

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών.

Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος»

Δείτε επίσης: «Παιδί μου! Το παιδί μου» - Η συγκλονιστική στιγμή που μάνα βλέπει το παιδί της ζωντανό

«Με εντολή του κ. Τσιάρα, έρχεται και ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης από την Αθήνα ως γενικός προϊστάμενος στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εδώ για να επωμισθούμε αυτό το κομμάτι. Έχουμε 35 νεκρούς έως τώρα. Οι συνθήκες θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τις νεκροτομές, αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ταυτοποίηση και αναγνώριση των νεκρών.

Οι περισσότεροι είναι νεαροί σε ηλικία. Είναι χρονοβόρα διαδικασία, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην γίνουν λάθη και μην αποδοθεί μία σορός λάθος σε έναν οικείο», είπε.