Τέμπη: «Ήταν η κακιά η χώρα...» - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των επωνύμων για την τραγωδία

Όλα όσα έγραψαν!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Ήταν η κακιά η χώρα...» - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των επωνύμων για την τραγωδία

Τρομοκρατημένοι είναι όλοι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (1/3) και συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τραγικές εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη Λαρίσης, που συγκρούστηκαν δύο τρένα και ανάμεσα τους πολλοί επώνυμοι, οι οποίοι εκφράζουν δημόσια τη βαθύτατη θλίψη τους για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: «Έχουν συλλέξει πάνω από 8 σακούλες μαύρες με μέλη και καμένους! Στην πλειονότητά νέοι σε ηλικία»

Μερικοί από αυτούς ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης, η Ελένη Ράντου, ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο Bo, ο Κώστας Κρομμύδας, η Βάσω Λασκαράκη (δείτε εδώ την ανάρτηση της), ο Γιώργος Λιανός και η Κατερίνα Καινούργιου.

Οι αναρτήσεις των επωνύμων για την τραγωδία στα Τέμπη

Σάκης Τανιμανίδης

«Τραγικό αυτό που συνέβη σήμερα στα Τέμπη με ένα τεράστιο «γιατί;». Εύχομαι να γίνουν καλά όλοι οι τραυματίες. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν κάποιον δικό τους»

Η ανάρτηση του Τανιμανίδη για τα Τέμπη

Γιώργος Λιανός

Ο Γιώργος Λιανός έγραψε την ημερομηνία της τραγικής ημέρας που ξημέρωσε

Η ανάρτηση του Λιανού για τα Τέμπη

Κώστας Αναγνωστόπουλος

«Κουράγιο και συλλυπητήρια στις οικογένειες»

Η ανάρτηση του Αναγνωστόπουλου για τα Τέμπη

Ελένη Ράντου

«Δύσκολη μέρα ξημερώνει. Κρατάμε την ανάσα μας», έγραψε στο facebook.

Κώστας Κρομμύδας

«Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Πόσο κρίμα τόσοι άνθρωποι»

Bo

"Δεν υπάρχουν λόγια. Κρύο, θλίψη, πόνος, μαύρο, σιωπή. Γιατί; Γιατί; Γιατί; Τόσες αθώες πληγές. Απελπισία και γροθιά στο στομάχι. Η σκέψη και οι καρδιές όλων μας δίπλα στις οικογένειες"

Η ανάρτηση του Μπο για τα Τέμπη

Κατερίνα Καινούργιου

Με ένα story της, η παρουσιάστρια έκανε λόγο για εθνική τραγωδία και έκανε έκκληση για αιμοδοσία στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η ίδια αναδημοσίευσε και την ανάρτηση της εκπομπής της, εκφράζοντας τα συλληπητήριά της στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων.

Η ανάρτηση της Καινούργιου για τα Τέμπη

Νίκος Συρίγος

"Στη χώρα που όλα γίνονται κατά τύχη, κάποιοι δεν έχουν τύχη".

Κώστας Μπακογιάννης

«Ανείπωτη τραγωδία. Πόνος και θλίψη. Οι λέξεις πραγματικά στερεύουν. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Περαστικά στους τραυματίες. Ας είναι το τελευταίο.»

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Έκτακτη αιμοδοσία για τα θύματα στα Τέμπη από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων και το Νοσοκομείο Ελπίς σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου:
*ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 1 Μαρτίου:
- Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών από 9:00πμ – 19:00μμ.
Tηλ. 2132039265
*ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 2 Μαρτίου 10:00 πμ - 15:00 μμ :
- 1ο Δημοτικό ιατρείο (Σόλωνος 78)
Τηλ. 210 3626587
- 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος)
Τηλ. 210 9239865
- 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) Τηλ. 210 2015510»

Σία Κοσσιώνη

"Πάμε και όπου βγει" λοιπόν... Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το κουτάλι, αυτό ήταν το "τρένο μας". Και ήμασταν χαρούμενοι όταν μπαίναμε στο "τρένο μας". Πρώτα από όλα, γιατί ήμασταν στο "τρένο μας", με τα άνετα καθίσματα, το κυλικείο, τα σούρτα φέρτα στα βαγόνια και όχι στο άβολο και σίγουρα λιγότερο ασφαλές ΚΤΕΛ, πράγμα που σήμαινε ότι οι γονείς μας είχαν χουβαρνταλίκια.

Ήμασταν χαρούμενοι γιατί το "τρένο μας", μάς γύριζε στις οικογένειές μας, στη θαλπωρή των σπιτιών μας, στο φαγητό της μαμάς μας. Ήμασταν ακόμη πιο χαρούμενοι, όμως, όταν μάς πηγαινε στις σχολές μας, όταν μας ταξίδευε προς το μέλλον μας, όταν μάς έβαζε στις ράγες της ζωής μας με την οποία ακόμη δεν είχαμε συστηθεί. Σκεφτείτε δε, τι ειρωνία, ότι πάντα ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη για να χαζέψουμε το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής. Το "τρένο μας" συμβόλιζε το πρώτο μας πέταγμα προς την ελευθερία. Κατά κάποιο τρόπο, όντως "πηγαίναμε και όπου βγει"...

Αλλά "όπου βγει" αφότου φτάναμε στη Θεσσαλονίκη. Πονάμε και θρηνούμε σήμερα. Για όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν πού θα τους βγάλει "το δικό τους τρένο". Από όλους εμάς τους συνταξιδιώτες σας σε άλλο χρόνο, σε άλλη εποχή, καλό ταξίδι παιδιά...

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Νίκος Κοκλώνης

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για τα Τέμπη

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Μια τραγωδία. Δύσκολη μέρα ξημέρωσε. Συλλυπτήρια σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους. Η ζωή είναι άδικη και απρόβλεπτη, αλλά έχουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε».

Ιωάννα Παλιοσπύρου Τέμπη

Ανθή Βούλγαρη

Ανθή Βούλγαρη Τέμπη

Βούλα Πατουλίδου

«Να λαχταράς κάθε φορά που το παιδί σου ανοίγει την πόρτα να βγει απ' το σπίτι και να σου φέρνουν τα μαύρα μαντάτα. Αυτή τη στιγμή κάποιες οικογένειες ζουν στην κόλαση. Στον φόβο για τα σπλάχνα μας είμαστε όλοι ίσοι. Στον πόνο των ανθρώπων όμως που έχασαν τα παιδιά τους πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό και να απαιτήσουμε απόδοση ευθυνών ενωμένοι», έγραψε η ίδια.

Βούλα Πατουλίδου Τέμπη
Instagram / Βούλα Πατουλίδου

Ντορέττα Παπαδημητρίου

«Βαρέθηκα να περιμένω ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε αυτή τη χώρα για όλα όσα γίνονται και χάνονται άνθρωποι, που κατά τύχη δεν ήμασταν εμείς, που σήμερα, για άλλη μια φορά παρακολουθούμε αυτή την τραγούδια που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τον πόνο όσον έχασαν τους ανθρώπους τους, γιατί "δεν λειτουργεί τίποτα".

Θέλω στη χώρα μας να μην φοβόμαστε! Να μη φοβόμαστε όταν βρέχει, όταν χιονίζει, όταν κάνει ζέστη, όταν παίρνουμε το τρένο και πόσο άλλα! Να μη φοβόμαστε για μας, για τα παιδιά μας, για τους φίλους μας, για τους συνανθρώπους μας. Μπορεί να αναλάβει κάποιος την ευθύνη γι’ αυτό;».

Ντορέττα Παπαδημητρίου Τέμπη
Instagram / Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ντορέττα Παπαδημητρίου τραγωδία Τέμπη
Instagram / Ντορέττα Παπαδημητρίου

Νίκος Πορτοκάλογλου

«Σήμερα, 1/3/23 ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Είναι αυτονόητο λοιπόν πως το Μουσικό Κουτί συμμετέχει στο εθνικό πένθος αναβάλλοντας την προβολή της σημερινής εκπομπής αλλά και το γύρισμα του νέου επεισοδίου με την συμμετοχή κοινού. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που ζουν αυτή την τεράστια τραγωδία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Instagram.

Η ανάρτηση του Νίκου Πορτοκάλογλου για τα Τέμπη

Σοφία Αλιμπέρτη

«Πονάω πραγματικά, είμαι μάνα, ταυτίζομαι. Θέλω να σταματήσει αυτό να σταματήσει πραγματικά, δεν μας αξίζει αυτό, δεν μας αξίζει. Τουλάχιστον να έχουν την αξιοπρέπεια και να μην πηγαίνουν εκεί για να κάνουν δήθεν ότι νοιάζονται και ότι όλα θα φτιάξουν και θα αποδοθούν ευθύνες και όλα αυτά.»!

«Μη πηγαίνετε, δεν θέλουμε να σας βλέπουμε δεν μας ενδιαφέρει. Σας έχουμε απαξιώσει πρέπει να το καταλάβετε. Οι πολλοί σας έχουν απαξιώσει οι λίγοι ασχολούνται γιατί κάτι θέλουν από εσάς είναι αλισβερίσι, δεν είναι αξιοκρατικό. Δεν παίρνω συνήθως θέση αλλά κάποια στιγμή νιώθεις ότι πνίγεσαι. Αυτό το “στείλε μου μόλις φτάσεις” με τσάκισε. Έβλεπα τους γονείς να ψάχνει με αγωνία το παιδί του».

Η σοφία Αλιμπέρτη για την τραγωδία στα Τέμπη

Μιμή Ντενίση

«Πώς να πω καλό μήνα έτσι όπως μπήκε!! Τι άδικος χαμός!! Τι τραγωδία για τις οικογένειες!!! Μάτωσε η καρδιά μου. Αλλά θύμωσα και πολύ. Γιατί δεν χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα ηλεκτρονικού ελέγχου; Πώς μπορεί να βασίζονται σ έναν άνθρωπο στον σταθμάρχη το 2023; Πως μπορεί να ξεκινούν τρένα που έχουν προβλήματα;

Με σκεπτικό πάμε κ βλέπουμε!!!! Δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης. Είναι παντοτινό!! Χρειάζονται πιο άξιοι άνθρωποι σε όλες τις θέσεις χρειάζεται πολύ καλύτερο δημόσιο. Χρειάζεται αξιοκρατία. Μεγάλο πλήγμα. Μεγάλο πένθος. Συλλυπητήρια στις οικογένειες», ήταν τα λόγια που συνόδευσε την ανάρτησής της η Μιμή Ντενίση.

Στέφανος Τσιτσιπάς

«Αγαπημένοι μου Συνέλληνες,

Σήμερα ξυπνήσαμε με τα τραγικά νέα για τη σύγκρουση των τρένων που μας άφησε όλους σοκαρισμένους και στεναχωρημένους.
Η καρδιά μας πονάει για τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτή τη φρικτή τραγωδία. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε αυτούς και στεκόμαστε στο πλευρό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών δεν είναι ποτέ κάτι που μπορείς να κατανοήσεις και να αποδεχτείς με ευκολία και είναι ακόμα πιο επώδυνο όταν συμβαίνει στην ίδια σου τη χώρα. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο.

Καθώς θρηνούμε για τις απώλειες, ας πάρουμε ένα λεπτό να αναλογιστούμε τη σημασία των μέτρων ασφαλείας και των κανονισμών. Σήμερα, στεκόμαστε μαζί ως έθνος, ενωμένοι στο πένθος και αποφασισμένοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ας τιμήσουμε τις αναμνήσεις εκείνων που χάθηκαν με το να σταθούμε μαζί με αγάπη, συμπόνια και δύναμη».

Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπα

Μαρία Σάκκαρη

Η Σάκκαρη ανέβασε στα social media μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που δείχνει τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, χωρίς κάποιο περαιτέρω σχόλιο, αλλά με τρία emoji.

Η ανάρτηση της Σάκκαρης

Εριέττα Κούρκουλου

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για την τραγωδια

Δημήτρης Αλεξάνδρου

Η ανάρτηση του Δημήτρη Αλεξάνδρου για την τραγωδία στα Τέμπη

Μαριάννα Τουμασάτου

«Με σεβασμό στο ήθος και τις αξίες σου αγόρι μου! Ένα ευχαριστώ από όλη τη χώρα στους γονείς σου που σε ανάστησαν, παλικάρι!», έγραψε η ηθοποιός στο instagram.

Η ανάρτηση της Τουμασάτου για την Τραγωδία στα Τέμπη

Θάνος Πετρέλης

Ο ίδιος, επέλεξε να μιλήσει με ένα τραγούδι, «γροθιά στο στομάχι» μέσα από τα social media. Πρόκειται για το τραγούδι «Ντροπή σε όλους μας» που πρώτος έχει ερμηνεύσει ο Νότης Σφακιανάκης.

Στέλλα Σολωμίδου

Ααποκάλυψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πως θα είχε πάρει το μοιραίο τρένο για να επιστρέψει στις Σέρρες αν αποχωρούσε από το σόου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ αυτές τις μανούλες, αυτές τις οικογένειες, διότι αυτό δεν φεύγει με τίποτα. Το κουβαλάς μια ζωή. Έχω πάθει ένα μεγάλο σοκ. Και να σκεφτείτε ότι με αυτό το τρένο θα έφευγα πίσω αν δεν με κρατούσε ο κόσμος μέσα στο J2US. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Υπομονή, κουράγιο. Όχι μόνο τις καταλαβαίνω αλλά σπαράζω μαζί τους. Να αρχίσω να κλαίω; Είναι πάρα πολύ εύκολο», δήλωσε η Στέλλα Σολωμίδου.

Παντελής Τουτουντζής

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Παντελής.

«Είμαι πάρα πολύ θλιμμένος, είμαι παγωμένος, είμαι σοκαρισμένος. Να σου πω ότι αυτό το τρένο το έπαιρνα πολλές φορές για να πάω να δω τον σύντροφό μου γιατί εργάζεται στη Λάρισα σε νοσοκομείο. Είχαμε μπει με τα παιδιά, το έπαιρνε συνέχεια εκείνος. Το μόνο που σκέφτομαι συνέχεια είναι αυτούς τους ανθρώπους που φύγανε. Είμαι πάρα πολύ θλιμμένος που δεν έχουμε καμία ασφάλεια ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας και που τόσοι γονείς κλαίνε, σπαράζουν και δε μπορούν να βρουν το δίκιο τους.

Αν έπρεπε εγώ να κάνω κάτι, δε θα το έκανα αλλά ο κάθε άνθρωπος επιλέγει ο ίδιος πως θα αντιδράσει. Η προσωπική μου στάση είχε μέσα πολλή θλίψη, πολύ συλλογισμό και πολύ φόβο. Και θα έχω για πάρα πολύ καιρό πολλή θλίψη και πολύ θυμό. Σαν ένας νοήμων άνθρωπος σκέφτηκα, “Παναγία μου, ήμουν εκεί με τα παιδιά μου”. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι αυτό το τρένο το έχω πάρει 100 φορές.

Έκλαψα με πολύ πόνο γι΄ αυτές τις ψυχές που έφυγαν άδικα. Δεν γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε καθόλου ασφάλεια» ανέφερε.

Βασίλειος Κωστέτσος

Ο Βασίλειος Κωστέτσος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είπε λίγες λέξεις για όλα όσα έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες.

«Και η Ελλάδα πλημμύρισε ξαφνικά από λευκά φέρετρα. Κάθε μέρα και ένα λευκό φέρετρο. Μία άνοιξη πλημμυρισμένη από λευκά φέρετρα», αναφέρει στην ανάρτησή του.