Μίλτος Τεντόγλου: «Αγάπες μου!» - Η ανάρτηση της μητέρας του για την νίκη του

Μοιάζουν απίστευτα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Μίλτος Τεντόγλου: «Αγάπες μου!» - Η ανάρτηση της μητέρας του για την νίκη του

Για όλους τους ανθρώπους, οι πιο σημαντικοί στην ζωή τους είναι η οικογένεια τους και πιο συγκεκριμένα, η μητέρα και ο πατέρας τους. Ο Μίλτος Τεντόγλου, που ζει χωριστά με την μητέρα του, λόγω το ότι μετανάστευσε στο εξωτερικό και δεν την βλέπει πολύ, της έχει τρομερή αδυναμία.

Διαβάστε επίσης: «Είναι από μία κυρία που...» - Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε για πρώτη φορά το γούρι που δεν βγάζει από πάνω του στους αγώνες

Με μια ανάρτηση της, η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου στον προσωπικό της προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, έδειξε ότι όσο μακριά και να βρίσκεται από τον γιό και την κόρη της, θα είναι πάντα δίπλα τους σε ότι έχουν επιλέξει να κάνουν.

Η ανάρτηση της μητέρας του Μίλτου Τεντόγλου

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου (Γρεβενά, 18 Μαρτίου 1998) είναι Έλληνας πρωταθλητής του στίβου, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022. Ακόμα, έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, με άλμα στο μήκος στα 8,55 μ.

Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες αθλητές. Συν τοις άλλοις, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ. Ξεκίνησε τον στίβο εντελώς τυχαία σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.[13] Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.