«Για ό,τι μου αναλογεί ζητώ συγγνώμη» - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση της Ζήνας Κουτσελίνη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ως δημοσιογράφος δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια καμία ενημέρωση για όλα αυτά»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Για ό,τι μου αναλογεί ζητώ συγγνώμη» - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση της Ζήνας Κουτσελίνη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κάθε εκπομπή που βγαίνει στον αέρα αυτές τις δύσκολες ημέρες ασχολείται αποκλειστικά με την τραγωδία στα Τέμπη και την σύγκρουση των δύο τρένων. Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για την Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα", η οποία σήμερα, Πέμπτη 2/3, ήταν αρκετά έντονη και οι δημοσιογράφοι ήταν όλοι πολύ φορτισμένοι.

Η παρουσιάστρια, μάλιστα, με το που βγήκε στον αέρα θέλησε να ξεκινήσει ζητώντας συγγνώμη από το κοινό που την παρακολουθεί, διότι αισθάνεται πως έχει και εκείνη ευθύνη για όσα συνέβησαν στην "κοιλάδα των ψυχών", όπως την αποκαλούν πολλοί λόγω της τραγικής ιστορίας της (δείτε εδώ τι είχε συμβεί στα Τέμπη τα προηγούμενα χρόνια).

Η συγγνώμη της Ζήνας Κουτσελίνη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα τεράστιο συγγνώμη γιατί από τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια καμία ενημέρωση για όλα αυτά που συνέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια. Οφείλαμε να έχουμε τη σχετική ενημέρωση. Για ό,τι μου αναλογεί ζητώ συγγνώμη.

Δεν είχαμε πάρει ποτέ μήνυμα για αυτή την τεράστια υπόθεση, για αυτές τις εγκληματικές πράξεις που συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια και αφήναμε τα πάντα στο έλεος του Θεού, που είναι αυτό που μας έσωσε.

Συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες και στα παιδιά που ταξίδεψαν. Συγγνώμη στις αυριανές γενιές. Οφείλουμε από αυτή τη θέση, μεγάλοι και μικροί δημοσιογράφοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε χαρακτηριστικά.

57 οι νεκροί και 10 σακούλες με ανθρώπινα μέλη

Στην αναμονή είναι ολόκληρη η χώρα για τις εξελίξεις με την τραγωδία στην κοιλάδα των Τέμπων, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, λίγα μόνο χιλιόμετρα, έξω από την Λάρισα.

Οι οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να μάθουν για τους δικούς τους (δείτε εδώ την έκκληση μια γυναίκας για τον αδελφό της) και περιμένουν μια απάντηση από τους ιατροδικαστές για να μάθουν έστω και εάν είναι νεκροί.

Στους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» σημείωσε, σχολιάζοντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.