Φορτισμένη συναισθηματικά η Μάρα Ζαχαρέα: «Έχω και γω έναν γιο περίπου στη δική σου ηλικία...» - Αυτός είναι ο 20χρονος ήρωας των Τέμπη

«Αγόρι μου, δεν ξέρω τι να σου πω, δεν ξέρω τι να σε ρωτήσω»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φορτισμένη συναισθηματικά η Μάρα Ζαχαρέα: «Έχω και γω έναν γιο περίπου στη δική σου ηλικία...» - Αυτός είναι ο 20χρονος ήρωας των Τέμπη

Μέσα σε όλη την τραγωδία της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, υπάρχει ένα ευχάριστο γεγονός το οποίο αφορά τον 20χρονο επιβάτη του δεύτερου βαγονιού, Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος κατάφερε να σπάσει το τζάμι του παραθύρου και αφού βγήκε κατάφερε να σώσει και περίπου 10 επιβάτες του τρένου, κάτι που είναι αξιοσημείωτο και γι' αυτό αποθεώθηκε από το κοινό στα social media, διότι θα μπορούσε να είχε φύγει για να σωθεί μόνος του, αλλά εκείνος έμεινε για να βοηθήσει τους συμπολίτες του (δείτε εδώ την συγκλονιστική εξομολόγηση του επιβάτη που πήδηξε στο κενό για να μην καεί).

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος!
Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!», έγραφε η ανάρτηση της γιατρού που τον εντόπισε και έκανε γνωστή την περίπτωσή του.

Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο...

Posted by Έρη Τζιαστούδη on Wednesday, March 1, 2023

Αυτός είναι ο 20χρονος ήρωας της τραγωδίας στα Τέμπη

«Το χτύπημα ήταν αρκετά δυνατό και μετά το βαγόνι άρχισε να κάνει τούμπες στον αέρα. Δεξιά – αριστερά έβλεπα φλόγες και σπινθήρες να πετάγονται από παντού. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε ένας πανικός. Από τις κοπέλες που κατέβηκαν κάτω, θυμάμαι χαρακτηριστικά μια κοπέλα που τραυματίστηκε και έσκισε σοβαρά τη μέση της, είχε βαθιές πληγές.

Η άλλη κοπέλα δίπλα της, είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της, από τη μέση του καλαμιού. Προσπαθούσα να την καθησυχάσανε. Πονούσε και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα», ήταν μάλιστα τα πρώτα του λόγια στις κάμερες.

Ο ίδιος, λοιπόν, μίλησε στην κάμερα του STAR και στη Μάρα Ζαχαρεά, με την δημοσιογράφο να είναι αρκετά αμήχανη και φορτισμένη. Στην προσπάθειά της να τον καλωσορίσει δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και έδειξε την συγκίνησή της, εξηγώντας πως της θυμίζει στον δικό της γιο, γι' αυτό και ήταν πολύ συγκρατημένη.

«Καλησπέρα, Ανδρέα μου. Αγόρι μου, δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν ξέρω τι να σε ρωτήσω. Έχω και γω έναν γιο περίπου στη δική σου ηλικία. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη που μιλάμε μαζί. Πες εσύ ό,τι θέλεις, ό,τι σου βγαίνει από την ψυχή σου. Σε ποιο βαγόνι ήσουν και τι πρόλαβες να συνειδητοποιήσεις», είπε η παρουσιάστρια.

«Εκείνη την ώρα μιλούσα με φίλους μου, μια και οι γονείς μου βρίσκονταν στην Αθήνα, ώστε κάποιος να έρθει για να με παραλάβει από τον σταθμό και να με πάει στο σπίτι. Τότε, λοιπόν, ήταν η στιγμή που έγινε αυτό το τράνταγμα και το μπαμ! Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου βρέθηκα να είμαι σε ένα αιωρούμενο βαγόνι, το οποίο το μόνο που το κάλυπτε ήταν η φλόγα τριγύρω και σπινθήρες. Μια εικόνα η οποία με έχει στιγματίσει και δεν μπορώ να την σκέφτομαι», ομολόγησε έπειτα, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

«Ανδρέα μου, θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνομιλία που είχαμε. Συγχαρητήρια σε εσένα, συγχαρητήρια και στους γονείς σου για τις αρχές και τις αξίες που σου έχουν δώσει και τον τρόπο που σε έχουν μεγαλώσει. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ», κατέληξε η Μάρα Ζαχαρέα.