Γιάννης Λιγνάδης: «Θεωρώ αυτονόητο...» - Η ανακοίνωση από το Θέατρο Τέχνης για την αποχώρηση του

Τι συνέβη;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Γιάννης Λιγνάδης: «Θεωρώ αυτονόητο...» - Η ανακοίνωση από το Θέατρο Τέχνης για την αποχώρηση του

Μπορεί να είναι αδέλφια και να μην σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την κατηγορίες που υπήρχαν εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε τες εδώ) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις από τον χώρο εργασίας του.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση ότι ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης θα πρέπει να απομακρυνθεί από το θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν. Πιο συγκεκριμένα, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Μαριάννα Κάλμπαρη, απάντησε στην προηγούμενη επιστολή του, αναφέροντας του τους λόγους που έγινε αυτό.

Η ανακοίνωση για την απομάκρυνση του Γιάννη Λιγνάδη από το θέατρο τέχνης

Η επιστολή για την απομάκρυνση του από τα καθήκοντα του στον Θέατρο Τέχνης, γνωστοποιήθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο

Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ

Μαριάννα Κάλμπαρη

Οι δηλώσεις του Γιάννη Λιγνάδη για τις φήμες διαμεσολάβησης στη δίκη του αδερφού του

Μετά το άκουσμα της απόφασης για την ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο αδερφός του Γιάννης μίλησε στην εκπομπή Alpha Τώρα το πρωί της Πέμπτης 14/7. Μεταξύ άλλων ξέσπασε και για εκείνους που υπαινίσσονται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση από ''ψηλά'' ώστε να γλιτώσει τις βαριές ποινές ο σκηνοθέτης. Ακόμα αναφέρθηκε και στην συναισθηματική κατάσταση του αδερφού του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες δεν τις γνωρίζω που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να γίνει η αποφυλάκισή του. Θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρωί σε κρατικό κανάλι.

Ειπώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος του πρωθυπουργού. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση αυτό είναι ένα χυδαίο ψεύδος. Δεν υπήρξε ποτέ φίλος του Μητσοτάκη. Είμαι κατηγορηματικός και κάθετος» τόνισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Kαι συνέχισε ως εξής:

«Ο ίδιος έδωσε τη μάχη του για τη δίκη. Οι λιγοστοί που του συμπαρασταθήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, άνθρωποι της οικογένειας και του φιλικού του περιβάλλοντος. Υπήρξε η απειλή και ο φόβος. Ο άξιος δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας στάθηκε μόνος απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα, ένα παραπολιτικό μόρφωμα με έντονο οπαδικό κοινό. Γίνεται εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδερφό μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανέναν βιασμό. Φυσικά πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αθωωθεί. Έχω επικοινωνήσει μαζί του για τυπικά ζητήματα. Έχει καταταλαιπωρηθεί, έχει κατέστη εχθρός του λαού, είναι ένας άνθρωπος κυνηγημένος. Πώς θέλετε να αισθάνεται;» δήλωσε ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη.