Σπύρος Σταμούλης: «Όταν βιώνεις μια τέτοια απώλεια...» - Η εξομολόγηση του ηθοποιού για δικό του άνθρωπο

«Όταν συμβαίνει στη δική σου οικογένεια δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Ο Σπύρος Σταμούλης έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες TV. Ο γνωστός ηθοποιός, πυ πριν από μερικούς μήνες τον τρόπο που κατάφερε να γίνει ηθοποιός (δείτε εδώ τα λόγια του) μίλησε στο περιοδικό για την δραματική σειρά της ΕΡΤ, «Βραχιόλι της φωτιάς» που συμμετέχει, αλλά έκανε λόγο και για την απώλεια του πατέρα του.

Επιπλέον, ο Σπύρος Σταμούλης έκανε λόγο και για τον τρόπο που κατάφερε να διαχειστεί όλη αυτή την κατάσταση, καθώς για πολλούς είναι αρκετά δύσκολο.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Σταμούλη για την απώλεια του πατέρα του

Η σειρά πραγματεύεται την απώλεια και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Κι εσείς όμως έχετε βιώσει την απώλεια του πατέρα σας. Βρίσκετε μια ταύτιση σε αυτό το κομμάτι;

Ταύτιση ως Σπύρος, με τα μηνύματα της απώλεια που θέλει να περάσει η σειρά, όχι. Για ποιο λόγο το λέω αυτό; Η συμμετοχή μου στη σειρά ήταν μέσα από το ρόλο του Κωνσταντίνου, οπότε οτιδήποτε βίωνα ήταν μέσα από τη σειρά. Και ο Κωνσταντίνος δεν είχε προσωπικές απώλειες αλλά ήταν πολύ συγκινητικά τα όσα ζούσε. Υπήρξαν αρκετές στιγμές στην προβολή της σειράς που συγκινήθηκα πάρα πολύ.

Την δική σας προσωπική απώλεια πως την αντιμετωπίσατε;

Όπως όλοι οι άνθρωποι που βιώνουν μια τέτοια απώλεια. Οι αρρώστιες και ο θάνατος είναι ίδια για όλους. Απλώς, όταν συμβαίνει στη δική σου οικογένεια, είναι πολύ δύσκολα. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Αυτό που έκανα ήταν να συνεχίσω τη ζωή μου με τις αξίες που μου είχαν δώσει οι γονείς μου. Όσο δύσκολο και αν είναι στην αρχή, όσο περνούν τα χρόνια, συμβιβάζεσαι.

Υπάρχουν στιγμές που σας λείπει;

Προφανώς και μου λείπει. Όπως λείπει σε κάθε παιδί ο γονιός του όταν «φεύγει».

Ο Σπύρος Σταμούλης σε βραδινή του έξοδο

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Σταμούλη

  • Ο Σπύρος Σταμούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πεύκη.
  • Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και έλειπε για αρκετούς μήνες από το σπίτι.
  • Από μικρή ηλικία ήξερε, ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και έτσι σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αφού πρώτα πήρε πτυχίο στις οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Είναι 34 ετών και έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις των τηλεθεατών. Οι γυναίκες όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσαν να μην προσέξουν τόσο τον γλυκό χαρακτήρα του όσο και την ομορφιά του.
  • Η πρώτη θεατρική παράσταση που είδε ήταν το «Ξύπνημα της Άνοιξης» στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματοποιημένη σειρά (docudrama) «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», μία παραγωγή του cosmote history αφιερωμένη στη ζωή, το έργο και τη διεθνή πολιτική δράση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.