Άνοιξε το μαγαζί που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης - Τα έσοδα θα δωθούν στις οικογένειες των θυμάτων από τα Τέμπη

Η ανακοίνωση του YTON!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Το βράδυ του Σαββάτου (4/3) ενώ όλα τα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης της Ελλάδας είναι κλειστά (δείτε εδώ την συγκινητική ανακοίνωση του Μάστορα) ο Νίκος Βέρτης και το YTON Music Hall παρέμεινε ανοιχτό και υποδέχτηκε τους θαμώνες και όχι μόνο, του μαγαζιού για να διασκεδάσουν.

Βέβαια, η επιχείρηση έκανε μια ανάρτηση στα social media αναφέροντας, ότι θα μείνει ανοιχτό, αλλά όλα τα έσοδα εκείνης την νύχτας θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων από την φονική τραγωδία στην κοιλάδα των Τέμπων, που εκεί έχασαν την ζωή τους 57 νεκροί.

Η ανακοίνωση του Νίκου Βέρτη για το μαγαζί και τα έσοδα σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη

«Η επιχείρηση, οι καλλιτέχνες και το προσωπικό αποφάσισαν να λειτουργήσουν τη σημερινή βραδιά παρότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην πατρίδα μας μετά το τραγικό δυστύχημα των τελευταίων ημερών. Θεωρήσαμε ότι το πένθος μας θα το δείξουμε πιο έμπρακτα βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που ίσως αυτές τις μέρες χρειάζονται τη βοήθειά μας πέρα από το να δώσουμε αίμα.

Τα έσοδα λοιπόν της σημερινής βραδιάς θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων που φυσικά κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Όπως επίσης, στους ηρωικούς συνανθρώπους μας που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται εκεί παρόντες και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του YTON.

Η ανακοίνωση για τον Βέρτη και την τραγωδία στα Τέμπη

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Όπως γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2019, που φέρει ημερομηνία 27/12/2019 και την υπογραφή τού τότε υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα, για πέντε χρόνια, ως το 2024 δηλαδή, όπως και οι δύο προηγούμενες που υπεγράφησαν το 2009 και το 2014, από το να αποζημιώνει χρηματικά επιβάτες όταν παραβιάζονται βασικά δικαιώματά τους (δείτε εδώ). Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη οργή, ειδικά μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Μετά ωστόσο την κυκλοφορία της είδησης, η Hellenic Train έκανε σχετική ανάρτηση, ενημερώνοντας τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών για την απόφαση που πήραν.

«Η Hellenic Train δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων», έγραψε στο twitter.