«Οι θεραπείες αφήνουν διάφορα κουσούρια...» - Τι συμβαίνει με την υγεία του Αντίνοου Αλμπάνη μετά την μάχη με τον καρκίνο

Η εξομολόγησή του στον αέρα του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Οι θεραπείες αφήνουν διάφορα κουσούρια...» - Τι συμβαίνει με την υγεία του Αντίνοου Αλμπάνη μετά την μάχη με τον καρκίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN, After Dark, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 5/3 ο Αντίνοος Αλμπάνης (δείτε εδώ την ημίγυμνη φωτογραφία του που "κατέβασε" το Instagram), ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του και την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο πριν λίγα χρόνια, εξηγώντας ποια είναι η κατάστασή του σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε πως πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση, επειδή οι θεραπείες είναι έντονες και πολλές από αυτές δεν έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο, προκαλούν άλλου είδους προβλήματα στον οργανισμό.

Η εξομολόγηση του Αντίνοου Αλμπάνη για την υγεία του

«Πλέον είμαι καλά, δόξα τω Θεώ. Τα δύσκολα έχουν περάσει και έχουν μείνει πίσω. Αυτό το οποίο πια καλούμαι να διαχειριστώ είναι κάποιοι χρόνιοι πόνοι οι οποίοι και έχουν μείνει εξαιτίας των θεραπειών. Έχω ολοκληρώσει τις θεραπείες, τώρα απλά εξετάζομαι ανά εξάμηνο για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκομαι και αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Επειδή όμως δεν έχουν τελειοποιηθεί, οι θεραπείες αφήνουν διάφορα κουσούρια γιατί καταστρέφουν πέρα από τα καρκινικά κύτταρα και υγιή κύτταρα και αυτό δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Αλλά είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, πάρα πολύ χαρούμενοι και είμαστε εδώ παρόντες και ζωντανοί να μπορούμε να δουλεύουμε, να ελπίζουμε, να κάνουμε όνειρα».

«Με όλο αυτό αναθεώρησα πράγματα για τη ζωή, ναι, έτσι γίνεται. Κακώς όμως που γίνεται έτσι γιατί δεν πρέπει να φτάνεις στο χείλος του γκρεμού για να επαναξιολογείς τις καταστάσεις και τα πράγματα. Δεν πρέπει να ζορίζεσαι πια σε τόσο μεγάλο βαθμό» πρόσθεσε, ακόμα, ο ηθοποιός.

Η φωτογραφία του μέσα από το νοσοκομείο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου, που ήταν στις 4/2 ο Αντίνοος Αλμπάνης που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δική του μάχη με αυτή την ασθένεια (δείτε εδώ τα λόγια του), προχώρησε σε μια άκρως συγκινητική και δυνατή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Με μια φωτογραφία που είχε τραβήξει όταν βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο, ο Αντίνοος Αλμπάνης έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους εκείνους που δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή.

Με την φωτογραφία αυτή, ο ηθοποιός ήθελε να δείξει στους ακόλουθους του, ότι ο οποισδήποτε μπορεί να περάσει αυτού του είδους την ασθένεια και ότι δεν πρέπει κανείς και για κανέναν λόγο να το βάζει κάτω. Βέβαια, δεν μπορούσαν να λείπουν και τα σχόλια "δύναμης" και χαράς από τους διαδικτυακούς του φίλους, που του έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι τον στηρίζουν και τον συγχαίρουν για τα όσα πέρασε.

«Ο εγκέφαλος μας έχει έναν μηχανισμό με τον οποίο η μνήμη μειώνει σταδιακά, αλλοιώνει και ξεθωριάζει στο χρόνο, τις αναμνήσεις των άσχημων εμπειριών. Μας βοηθάει έτσι να αμβλύνουμε τη συναισθηματική επιρροή που έχουν τα αρνητικά και άσχημα συμβάντα
και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτή όμως η μέρα υπάρχει σήμερα για να μας θυμίζει πως κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε γιατί ο καρκίνος είναι εδώ και μέχρι να γίνει για όλους μια χρόνια νόσος και όχι μια καταδίκη οφείλουμε να τον κοιτάζουμε στα μάτια. Η σκέψη μου, η καρδιά μου, η ψυχή μου είναι με κάθε μωρό, κάθε παιδί, κάθε ενήλικα, κάθε γιαγιά και παππού, που βρίσκονται στο θάλαμο, που νιώθουν τις φλέβες τους να παγώνουν, που κοιτάζουν την κουρτίνα στο διαχωριστικό, που φοβούνται, απελπίζονται και πονάνε μόνοι.

Ξέρω ο πόνος αυτός δε μοιράζεται αλλά μακάρι να μπορούσα να σηκώσω λίγο από τον καθένα. Όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε καλά» έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας, ο Αντίνοος Αλμπάνης.