Γιάννης Φλωρινιώτης: «Μου έβγαλε περίστροφο για να...» - Η αποκάλυψη του τραγουδιστή για συνεργασία με νυχτερινό κέντρο

«Θυμάμαι ότι τότε, μόνο τα μεγάλα ονόματα πήγαιναν σε αυτά τα μέρη»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Γιάννης Φλωρινιώτης: «Μου έβγαλε περίστροφο για να...» - Η αποκάλυψη του τραγουδιστή για συνεργασία με νυχτερινό κέντρο

O Γιάννης Φλωρινιώτης έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα "Espresso" και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σε μια «ιδιαίτερη» συνεργασία που είχε στο παρελθόν, με επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου. Ο τραγουδιστής, που πρόσφατα αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του (δείτε εδώ τι) έκανε λόγο για τη δεκαετία του '70, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, αφού επέστρεψε από την Αμερική.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Φλωρινιώτη για γνωστό νυχτερινό μαγαζί

«Πρώτα πήγα Αμερική και Καναδά. Θυμάμαι ότι τότε, μόνο τα μεγάλα ονόματα πήγαιναν σε αυτά τα μέρη, αλλά εμένα μου έγινε πρόταση και πήγα με παρτενέρ και ωραία τραγουδίστρια, με την οποία μέχρι σήμερα είμαστε αδελφικοί φίλοι, τη Λίζα Μουστάκα.

Είχαμε μεγάλη επιτυχία τότε, μαζεύαμε τα δολάρια από τις πίστες, χαμός γινόταν. Δεν ήταν δηλαδή μόνο το καλό μεροκάματο, ήταν και η λεγόμενη "χαρτούρα", γέμιζε η πίστα με δολάρια. Από τα λεφτά που μάζεψα στην Αμερική αγόρασα ένα σπίτι στη μάνα μου, την οποία είχε δείρει τότε ο πατριός μου και της είπα να τον εγκαταλείψει. Πήρα και τα αδέλφια μου από τα ορφανοτροφεία και ένωσα πάλι την οικογένειά μου», δήλωσε ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πρώτες του προσπάθειες να καθιερωθεί στον χώρο του τραγουδιού, όταν ήρθε στην Αθήνα.

«Δεν τα βρήκα εύκολα. Ήταν θυμάμαι, μέση της σεζόν και όσοι μου είχαν πει για δουλειά, ήταν "κλεισμένοι". Με τα πολλά, βρήκα να τραγουδήσω στο χειρότερο μαγαζί της πόλης, ένα πολύ λαϊκό. Σκυλάδικα τα λέγανε τότε. Για να μπεις, χρειαζόσουν κράνος και άμα έβγαινες ζωντανός έκανες και τον σταυρό σου.

Έλα όμως, που το δικό μου πρόγραμμα με τα ελαφρολαϊκά και τα εκκεντρικά ντυσίματα, δεν άρεσε σε αυτή την κατηγορία του κόσμου, με αποτέλεσμα να αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν και να έρχονται άλλοι, όπως ζευγάρια και οικογένειες. Γέμιζε ασφυκτικά το μαγαζί κάθε βράδυ», περιγράφει ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Όσο για τη συνεργασία του με τον επιχειρηματία, δήλωσε: «Τρία χρόνια έμεινα εκεί, δεν με άφηνε ο επιχειρηματίας να φύγω. Μου έβγαζε περίστροφο κάθε φορά που ήταν να υπογράψω συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και μου έλεγε "υπόγραψε!". Στη συνέχεια όμως, έβαλα στόχο να βρεθώ στα μεγαλύτερα μαγαζιά, όπως κι έγινε. Πέρασα από τη Νέα Αθηναία, όπου έγινε χαμός και μετά, πήγα στα Δειλινά».

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε εμφανιση του σε νυχτερινό κέντρο
(ndp)