«Φοβήθηκα! Ταρακουνήθηκα! Συνειδητοποιείς πόσο...» - Η αναφορά του Πέτρου Κουσουλού στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ 

«Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, της επαγγελματικής και της προσωπικής»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Φοβήθηκα! Ταρακουνήθηκα! Συνειδητοποιείς πόσο...» - Η αναφορά του Πέτρου Κουσουλού στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ 

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6/3 ο Πέτρος Κουσουλός (δείτε εδώ την διαφορετική έναρξη που είχε η εκπομπή λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη). Ο γνωστός εκδότης και αστυνομικός συντάκτης μίλησε για τη ζωή και την επαγγελματική του πορεία, τις πρώτες δημοσιογραφικές του «ανησυχίες», την εφηβεία του ως «αναρχοαυτόνομος», τις σπουδές στο εξωτερικό και την πρακτική του σε εφημερίδες.

Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος Κουσουλός αναφέρθηκε και στην στυγνή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Κουσουλού και η αναφορά στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

«Τους ταλαιπώρησα πολύ, είχα αντιδραστική εφηβεία, ήμουν αναρχοαυτόνομος, με καταλήψεις, σκουλαρίκια, τσουλούφια», είπε αρχικά και έπειτα αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του και θυμήθηκε αυτές που τον σόκαραν περισσότερο.

«Με είχε πάρει ένας βαρυποινίτης και μου είπε είσαι τυχερός που η δικηγόρος μου είπε ότι είσαι καλό παιδί».

«Η δεύτερη ήταν όταν κάλυπτα μία δίκη με νονούς της νύχτας και με είδε ένας έξω από το δικαστήριο και μου είπε “έλα μαζί μου στο κυλικείο”. Πήγα και μου λέει “Να ξέρεις σε έχω στην κακή του μυαλού μου”».

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε και για τις μηνύσεις που δέχεται κατά καιρούς για τις αποκαλύψεις που κάνει στο δημοσιογραφικό καθήκον: «Είμαι δεκτικός στις μηνύσεις και τις αγωγές, στα έννομα μέσα. Με ενοχλούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όταν προσπαθούν να με σπιλώσουν».

Για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε: «Ήταν μεγάλο σοκ και πραγματικά ταράζεσαι. Ταραχτήκαμε όλοι κι ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, της επαγγελματικής και της προσωπικής, γιατί όταν ζεις μια τέτοια απώλεια, είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσεις κι ακόμα δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν θα ξεπεραστεί ποτέ όλο αυτό. Τότε πραγματικά φοβήθηκα. Ταρακουνήθηκα. Συνειδητοποιείς πόσο φθηνή είναι μια ανθρώπινη ζωή πια. Κάποιος πλήρωσε κάποιον για να βγάλουν από την μέση έναν οικογενειάρχη, ο οποίος εκείνο το μεσημέρι τελείωσε την δουλειά του και γυρνούσε σπίτι του και θα πήγαινε βόλτα με το παιδί του. Πόσο φθηνή έχει γίνει πια η ανθρώπινη ζωή;»