Νίκος Μουτσινάς: «Γιατί δεν πήρε τον σταθμάρχη; Να δει...» - Το πικρόχολο σχόλιο του παρουσιαστή για τα θύματα από τα Τέμπη

«Όχι, δεν μπορούσε να το πει αυτό»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Νίκος Μουτσινάς: «Γιατί δεν πήρε τον σταθμάρχη; Να δει...» - Το πικρόχολο σχόλιο του παρουσιαστή για τα θύματα από τα Τέμπη

Το μεσημέρι της Τρίτης (7/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» αναφέρθηκαν για άλλη μια μέρα στην τραγωδία, που έγινε στην κοιλάδα των Τέμπων και έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας - δείτε εδώ τους τελευταίους αγνοούμενους.

Ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του φοιτητή, που βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Λιάγκα και πιο συγκεκριμένα στο τηλεφώνημα που του έγινε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας (δείτε εδώ τα λόγια του). Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ απάντησε και για τα περί θυσίας των ανθρώπων αυτών, φράση που είπε προ ημερών ο Άρης Πορτοσάλτε.

Οι δηλώσεις του Νίκου Μουτσινά για την τραγωδία στα Τέμπη

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τηλέφωνο να τον συγχαρεί για την ηρωική του πράξη; Να δει πώς είναι; Γιατί δεν πήρε τον σταθμάρχη; Να δει πώς είναι τα πράγματα εκεί; Έχει τόσο δίκιο το παιδί, να ‘ναι καλά! Μπράβο του, θέλει δύναμη, μπράβο στα παιδιά. Καταλαβαίνεις; Του φαίνεσθαι, του κώλ… λέγεται επίσης.

Καλά έκανε η γυναίκα και πήρε τηλέφωνο, αλλά και; Του είπε “είσαι καλά; Ωραία, γεια, πάρε με όταν φτάσεις”, ουπς λάθος. Όχι, δεν μπορούσε να το πει αυτό γιατί δεν είχε φτάσει κανείς. Οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, ακολουθούν κι ένα πρωτόκολλο που δεν έχει καμία σημασία», είπε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Για τα περί θυσίας και ότι οι ψυχές αυτές που χάθηκαν δεν πήγαν χαμένες, ο Νίκος Μουτσινάς είπε: «Όπως επίσης και γι’ αυτό που ακούστηκε…».

Ακολούθησαν μερικά δευτερόλεπτα, όπου ο Νίκος Μουτσινάς με τη σιωπή του κατάφερε να περάσει με τον πιο έντονο τρόπο την άποψή του. «Θέλετε να καθίσουμε νωρίτερα από τέλη Ιουνίου; Τι θέλετε; Έχετε βάλει λεφτά στην άκρη να κάτσουμε σπίτι μας; Τι να πούμε; Έχει απόλυτο δίκιο το παιδί αυτό. Θα τα πούμε άλλη στιγμή», είπε κλείνοντας

Το σχόλιο του Νίκου Μουτσινά για τη διαχείριση του εθνικού πένθους

Η κυβέρνηση εν όψει της τραγωδίας κήρυξε 3ημερο εθνικό πένθος μέχρι την Παρασκευή 3/3, ενώ από το Σάββατο 4/3 και στο εξής ο καθένας μπορούσε να διαχειριστεί αυτόβουλα τη θλίψη του.

Στο προσκήνιο λοιπόν βλέπουμε να έχει έρθει η απόφαση καλλιτεχνών να ανέβουν και πάλι στις πίστες των μπουζουκιών, με την Κατερίνα Καινούργιου να τα βάζει την Τρίτη 8/3 με τον Γιώργο Τσαλίκη για την κίνησή του αυτή (δείτε εδώ όσα ειπώθηκαν ανάμεσα τους στο Super Κατερίνα).

Στη συνέχεια της ημέρας, αφού προβλήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο Καλό μεσημεράκι, τη δική του άποψη εξέφρασε και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό μια προσωπική του ιστορία.

«Το τριήμερο εθνικό πένθος αφορούσε δυστυχώς μόνο τα δημόσια. Εγώ αν με ρωτάς, δε το καταλαβαίνω. Αν λες ότι έχεις εθνικό πένθος τελειώνει το σύστημα όλο… Αυτό που είπα είναι ότι περίμενα μια ανακοίνωση από το ΣΕΗ, δε γνωρίζω τις διαδικασίες του γιατί δεν είμαι και γραμμένος, δε το είπα για να γίνει και κάτι. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Πάλι όμως εδώ, μεταξύ μας κάπως, πρέπει να σου πω εγώ πως να βιώσεις το πένθος του άλλου. Κατάλαβες τι γίνεται; Κοιτάμε πως θα την πει ο ένας στον άλλον. Δε θα μου πεις πως θα πενθήσω. Ξέρω ανθρώπους, εγώ ας πούμε, όταν πέθανε η μάνα μου, τη δεύτερη μέρα που πέθανε, που δε το πίστευα ακόμα, ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια για να ξεχαστώ και να περάσω καλά.

Αν με έβλεπε ο άλλος θα έλεγε, “τι αναίσθητος, πάει και γελάει;” Που ξέρει όμως ο άλλος τι περνάω εγώ και πως θα το περάσω. Μην πάμε τώρα και αρχίσουμε, γιατί το έκανες, και γιατί τραγούδησες. Υπήρχε μια γενική εντολή; Όχι. Μπορούσε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει; Ναι…. Όσο ανοίγουμε την κουβέντα, φεύγει το focus από εκεί που πρέπει», είπε ο Νίκος Μουτσινάς.